Stille tocht voor dode hond afgeblazen uit vrees voor rellen

LELYSTAD
Dogo Argentino Rescue Nederland ziet af van het organiseren van een stille tocht voor de dode hond Boedha. De organisatie is bang voor ongeregeldheden.

Op 4 mei werd in Lelystad de hond dood gevonden. Hij was met messteken om het leven gekomen en zijn eigenaar werd aangehouden. Dogo Argentino wilde op 24 mei door een stille tocht aandacht vragen voor dierenleed en een eerbetoon brengen aan Boedha.

De organisatie ziet nu af van die tocht. Ze zijn bang dat bekenden van de eigenaar het aan de stok krijgen met dierenactivisten, die bedreigingen hebben geuit aan het adres van de baas van de Stafford. Eerder riep de politie op om niet voor eigen rechter te spelen.

Dogo Argentino wil kijken naar een andere manier om Boedha te herdenken en om aandacht te vragen voor dierenleed.

reacties (24)

 • jordy

   

  Je hebt groot gelijk !

  reageer
 • Trudy

   

  Je maakt een beoordelingsfout, dat doen wel meer mensen. Toevallig staat de Labrador in Engeland en vergelijkbare landen, dus ook hier, op Nr. 1 op de lijst met bijt-incidenten, ver boven de Stafford die staat beneden de helft van die lijst. Ik ben zelf ook niet voor het ras vechthonden, om de dood eenvoudige reden dat bepaalde bevolkingsdoelgroepen ze neemt voor intimidatie, 'beveiliging', macho-gedrag en meer van die slechte redenen om een hond te nemen. Ik ken ze van tiener tot 70-jarige, allen zo eigenwijs en dom als je maar kan bedenken en totaal geen kennis van honden, een dodelijke combinatie. Daarentegen ken ik ook een aantal goede baasjes waarbij de Staffords en Bull-Mastief plezierige, goed luisterende honden zijn. Het ligt altijd aan het baasje, hoogst zelden aan de hond. Dus nee, niet jaar in en jaar uit staan de vechthonden bovenaan!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Beste jaap-jan w, ook ik vond zo'n stille tocht geen goed idee. Stille tochten zijn er voornamelijk voor de deelnemers, die zichzelf ermee over de ziel aaien. Maar vergeet niet dat het wel een fundamenteel recht is om te betogen. Geweld tegen betogingen, ook tegen betogingen waar je het niet mee eens bent, is een aantasting van de democratie.

  reageer
 • Femke

   

  Hier, door jaap-jan w, wordt openlijk recht gesproken. Dat is nu net waar de politie om verzocht dat niet te doen.

  reageer
 • Barbara

   

  "zo'n "soort" stille tocht?" @ jaap-jan w, heel kort geleden is er een hond op gruwelijke wijze vermoord door met een mes zijn hals open te hebben gesneden. Zijn slachtoffer werd vervolgens door de dader-eigenaar aan het publiek getoond op de openbare weg. Kijk en voor dit soort mensen die niet begrijpen dat mensen daardoor in opstand komen, daar zou de politie nou voor moeten willen waarschuwen! Niet voor amokmakers die graag draaien om de oren uitdelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jaap-jan w

   

  Als iemand mee loopt in zo'n soort stille tocht is het geweld ertegen niet zinloos ! Je verdient dan een draai om je oren !

  reageer
 • eric

   

  Een beetje ? Das erg zacht uitgedrukt joke !!

  reageer
 • moi

   

  reft hier: Rottweiler9 Golden en Labrador Retriever6 Duitse Herdershond2 Mechelaar2 Engelse Cocker Spaniel2 Newfoundlander1 Berner Sennenhond1 Engelse Bulldog1 Tervuerense Herder1 Bouvier 1 De top 10 van de meeste bijtincidenten... waar leest iemand de Stafford de Pitt of de dogo dan...

  reageer
 • lelystad

   

  Gewoon omdat de bazen van die honden ze niet goed opvoeden! Ken een heleboel staffords en geen enkele gevaarlijke. Zoals ik al eerder zei, mijn zwager heeft er ook eentje en eentje gehad en beide honden waren en zijn goedzakken eersteklas. Mijn kinderen kunnen alles met hem doen, hij is heel voorzichtig met ze. Ze mogen alleen niet aan hem komen als hij in zijn banch zit, dat is logisch want dat is zijn domijn. Ik blijf het zeggen deze honden worden niet slecht geboren maar slecht gemaakt. En onthou dat de verkeerde mensen elke hond zover kunnen krijgen!!

  reageer
 • Joop

   

  Er zijn talloze hondenrassen. Er moet een reden zijn dat je bewust voor een vechtend kiest. Ik kan geen goede reden verzinnen. Als je gezelschap wilt zijn er veel alternatieven. Wil je een werker dan zij er alternatieven. Jagen, speuren en ga zo maar door. Dus waarom kies je voor een vechthond? Dat zegt alles over de baas of het huishouden. Het waar ze ooit voor gefokt zijn zegt niets over het heden. Het zegt alleen dat deze honden een groter risico zijn. Dat mensen deze honden per se willen houden en hun omgeving daar graag mee in gevaar brengen zegt genoeg over de baasjes.

  reageer
 • klaas

   

  Echt ... De hele wereld is gek geworden wie verzint de volgende stille tocht

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Honden worden niet slecht geboren zeggen ze. Maar slecht gemaakt/ opgevoed. Hoe komt het dan dat jaar in jaar uit dezelfde honden rassen in de top 10 staan van bijt incidenten met honden. Blijkbaar is er een relatie tussen hondenras en handen gedrag. De cijfers liggen niet.

  reageer
 • Tamara

   

  Haha ga je ook nog iets realistisch zeggen?!

  reageer
 • Peter

   

  De oplossing is helemaal geen honden meer! Scheelt enorm veel overlast voor niet hondenbezitsters.

  reageer
 • lelystad

   

  Sorry hoor maar wat jij zegt ligt niet aan het ras maar aan de eigenaar van de hond. Mijn zwager heeft ook een Stefford deze sul doet nog geen vlieg kwaad! Hij loopt eerder weg voor elke andere hond. De eigenaar is de foute persoon in deze gevallen, zij zouden elke hond zo krijgen. Een hond word net als de mens niet slecht geboren maar slecht gemaakt!!

  reageer
 • dennis

   

  ja ja, Iedere hondebezitter vindt dat zijn type hond karakter heeft.

  reageer
 • Martina

   

  Beetje kort door de bocht om mensen en ook mij die een volgens jouw gevaarlijke vechtend hebben weer een stempel op te drukken. Kan ook lelijk doen over volgens jou gewone huishouden maar doe dat niet, ieder zijn keuze van soort hond en ja er lopen vervelende zoals jij het noemt vechthonden tussen maar ook tussen de gewone huishouden zitten vervelende honden. Ik heb geen Stafford omdat ie moet vechten maar omdat ik ze prachtig vind en ze een geweldig karakter hebben. En misschien moet je eens in de boeken duiken waar deze honden ooit voor gefokt zijn

  reageer
 • Nadenken dan, weet wie de persoon is die beest heeft gemolesteerd. Dan moet je ook niet willen dat je door dat soort tuig bedreigd wordt. Daarnaast is een stille tocht ook beetje zinloos. Mensen die wat voor dieren overhebben en graag aan die stille tocht willen meelopen doneer 1 euro p.p naar een dieren asiel in de buurt, maar nee die laten we links liggen. hoezo daadkracht. Ik ben druk bezig een onderneming op te zetten en zal straks voor zeker een percentage gaan schenken aan dieren asiels in de regio. Volg mijn voorbeeld.

  reageer
 • Richelle

   

  Gewoon gaan met ze alle

  reageer
 • Liesbet

   

  Wat ik wil zien is een stille tocht voor de vele gewone huishonden die nu langzaam en tergend door al deze vechthonden worden gedood. Overal waar ik kom, kom ik mensen tegen die hun gewone huishond hebben zien aanvallen -- op leven en dood -- door alweer zo'n 'pitbull', 'stefferd', 'dogo' -- allemaal vechthondtypes. Waarom maken deze mensen zich zo druk om een dode vechthond, maar niet om de tientallen gewone honden die hun vechthonden elke dag verscheuren? Het zijn geen hondenliefhebbers en ze zijn absoluut tegen dierenleed of dierenmishandeling -- ze zijn er alleen tegen wanneer het zo'n vechthond is.

  reageer
 • Joke

   

  Vind het ook een beetje dom idee.

  reageer
 • kees

   

  Gewoon doorlaten gaan.

  reageer
 • Jeannette

   

  Het moet toch niet gekker worden. Wil je een stille tocht houden tegen zinloos dierengeweld, moet je hem afblazen om zinloos geweld tegen mensen te ontlopen? Wat leven we toch in een vreemde wereld. Een beetje tolerantie doet niemand kwaad hoor en je gaat er zeker niet dood van!!!

  reageer
 • Jay

   

  ken 80 procent van de bekenden en die zijn het er allemaal niet mee eens, de gemeente of politie zal er wel weer achter zitten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert