Verdeelde reacties op Masterplan Floriade 2022

ALMERE
De politieke partijen in Almere reageren verdeeld op het vorige week gepresenteerde masterplan Floriade 2022. De oppositie vreest dat de wereldtuinbouwtentoonstelling een financieel debacle wordt. De collegepartijen zijn positief over het plan.

Collegepartij VVD is vooral tevreden over de economische effecten van het evenement. Volgens fractievoorzitter Miranda Joziasse verdient Almere minimaal 125 miljoen euro aan de Floriade. Ook zijn de liberalen blij met de banen die de Floriade oplevert. Coalitiepartner D66 is eveneens positief over het plan.

Oppositiepartij PVV wil dat de Floriade niet doorgaat. Het evenement zou voor een grote financiële strop zorgen. Fractievoorzitter Toon van Dijk wil weten wat de Rijksoverheid exact bijdraagt. In het masterplan staat dat het Rijk tussen de 5 en 10 miljoen euro betaalt. Ook heeft de partij er geen vertrouwen in dat het evenement daadwerkelijk 2,1 miljoen bezoekers trekt.

De SP wil weten waarom de begroting van de Floriade naar 92 miljoen euro is verhoogd. Volgens raadslid Arie Stuivenberg zou wethouder Mulder eerder gezegd hebben dat de Floriade maximaal 70 miljoen euro kost. Verder is het voor de SP onduidelijk wat de bijdrage van het bedrijfsleven is.


reacties (15)

 • -Z-

   

  En daar waar VVD en PvdA eerder een sociaal gericht, internationaal en overal in Almere voor alle Almeerders bijna gratis toegankelijk feest in de prullenbak wierpen uit angst voor de PVV en stemverlies, houden zij nu wederom een pleidooi tegen de PVV uit angst voor gezichtsverlies ten gunste van utopisch geld en utopische banen. Dit ten koste van Almeers landschap, Almeers geld en een eigen Almeers feestgevoel.

  reageer
 • -Z-

   

  Er was ooit een plan Almere gekozen te krijgen tot Europese Culturele Hoofdstad in 2018. Dat plan sneuvelde omdat VVD en PvdA van de ene op de andere dag besloten hun steun in te trekken. Toevallig waren er gemeenteraadsverkiezingen, en de PVV was mordicus tegen. Niemand durfde zich nog voor cultuur uit te spreken, laat staan een begroting van 20 miljoen voor dit evenement te steunen. Weg bidbook, weg feest voor Almere van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Maar Almere wilde iets groots, en de Floriade werd gezien als het grootse alternatief voor de Culturele Hoofdstad titel. Erger, er werd gedacht: cultureel was wel feest, maar Floriade wordt geld !! En geld telt in Almere meer dan feest. De Floriade dus: mordicus tegengewerkt door de PVV... Hoewel ze gelijk hebben de Floriade niet te willen (helaas om de verkeerde redenen), zijn ze zelf de oorzaak van de komst er van.

  reageer
 • Robert

   

  Bespottelijk dat er in tijden waarin alles en iedereen moet bezuinigen de gemeente Almere zo'n absurd bedrag gaat uitgeven voor de Floriade. Nog nooit heeft een Floriade geld opgeleverd aan het einde van de rit. En ja hoor, politiek Almere denkt dat dit wel gaat gebeuren. Wie draaien straks weer voor de tekortkomingen op. Inderdaad, de Almeerse bevolking. Er zal vast wel weer voor een politicus op termijn iets in het verschiet door dit er door te drukken. Stop deze onzin.

  reageer
 • klaas

   

  Niet doen blijf overal vanaf jullie hebben plannen maar luister eens naar de ondernemers en kijk hoe die hun werk doen als jullie door gaan maken jullie zo veel stuk en belangrijkste is blijf af wat er op die plekke staan geef geld aan wat beters uit dan 2dit

  reageer
 • rekenwonder

   

  Weer een VVD er die nooit heeft leren rekenen.. Maar wel het graaien met de paplepel heeft meegekregen..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peter

   

  Als de 125 miljoen die de VVD voorspeld niet wordt gehaald betaald de VVD het verschil dan bij. Als je dan zulke grootspraak doet wees dan ook eens consequent en geef nu een vrijbrief dat de VVD het eventuele verschil zal bijpassen. Zal niet gebeuren, altijd eerst een grote mond maar daden ontbreken dan weer zou kan ik het ook...

  reageer
 • peter janssen

   

  Plan rommmelt aan alle kanten en duidelijk geschreven door mensen zonder verstand van zaken. 1. Combi met binnenstad gaat nooit lukken met deze doelgroep. 2. Parkeren veel te complex georganiseerd en niet toereikend. 3. Niets in plan over werving buitenlandse deelnemers. 4. Infrastructuur niet volledig aangelegd. Dus eigenlijk nog hogere kosten. 5. inzendingen moeten zelf zorgen voor energie, internet en water. Gaat niet gebeure . Tegenstrijdigheden in het verhaal en weinig gebruik van kennis 2012. Dus op deze manier zeker niet doen.......

  reageer
 • cirefrin

   

  Er moet zo snel mogelijk een enquête komen onder de Almeerders voor dat het te laat is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die enquête is er geweest: op 19 maart 2014 waren er gemeenteraadsverkiezingen. De Floriade was een thema dat in alle verkiezingsprogramma's terug te vinden was.

 • cirefrin

   

  De politiek in Almere moet eens naar de partij luisteren waar de meeste Almeerder op gestemd hebben. De PVV maar ja niemand wil met ze deze stad besturen.Hoop op de de huidige bestuurders luisteren naar de meerderheid van de bevolking.Mij hebben ze het nooit persoonlijk gevraagd.5

  reageer
 • Hans

   

  Goed plan en je houdt er nog een woonwijk aan over. De camping blijft het centrum, ook goed. Ondernemen is risico nemen. Almere wordt op deze manier goed op de kaart gezet. Daar hebben we met zijn allen vele jaren profijt van. Doen dus.

  reageer
 • Mariska

   

  Ja ja, ik geloof er niks van

 • Hannes

   

  Ja ja, ondernemen, durft U het echt aan. En goed op de kaart zetten, als je daar nog 7 jaar op moet wachten. Ga lekker wandelen in het mooie natuur van Flevoland dan wordt je misschien wakker.

 • Hannes

   

  Dit Masterplan is totaal nattevingerwerk, het klopt voor geen meter. Nogmaals deze Floriade hoort op deze locatie niet thuis. Het wordt een gigantisch Bouw & Beerput. Kijk naar de luchtfoto, van het gebied hoe kan je zo iets moois totaal vernietigen, alleen maar voor een nieuwe woonwijk waar nog weinig van bekend is hoe het moet gaan worden. Geef de recreatie een goed impuls, met het kasteel er bij, en men zal zal de vruchten daar van plukken in de toekomst.

  reageer
 • Dollemina

   

  Vraag de voorgaande gemeenten waar een Floriade was eens hoeveel het in positieve zin opbracht na de giga investering? Dit hele Floriade gebeuren is voor de Bobo's en de Buhne. De inwoners mogen het debacle ophoesten, wie komt er in godes naam naar de polder om hier een bezoek aan te brengen. Wat er overblijft na sluiting van zo'n tentoonstelling is in no time nihil. Ik zal in ieder geval niet gaan, één keer was meer dan genoeg. Doe iets met het onafgemaakte Kasteel en wijde omtrek, maak daar een pretpark van en je zult zien, dat brengt meer op dan een tuinbouw-tentoonstelling.

  reageer
 • dame

   

  Juist Stoppen ermee, het komt toch duurder uit en het brengt alleen maar verliezen, gebruik dat geld maar om andere dingen in almere op te knappen zoals de wegen en fietspaden en huizenbouw en het onderhoud van groen/onkruid en noem maar op, maak de binnenstad maar eens gezelliger voor de bewoners

  reageer
 • andere almeerder

   

  helemaal mee eens ik snap dan ook niet waar ze mee bezig zijn. Als iedereen die je er over hoort zegt kappen dan moet je als gemeente toch met een gigantische plaat beton voor je kop lopen .Of zien wij burgers dat allemaal verkeert???

  reageer
 • almere

   

  stoppen met deze onzin stekker er uit want het is alleen maar geld over de balk smijten hier , er komen alleen maar verliezen hier in almere dus gemeente raad wakker worden en kappe met deze onzin

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert