Verdeelde reacties op Masterplan Floriade 2022

ALMERE • Ma 18 mei 2015 | 14:36 • Maandag 18 mei 2015 | 14:36
De politieke partijen in Almere reageren verdeeld op het vorige week gepresenteerde masterplan Floriade 2022. De oppositie vreest dat de wereldtuinbouwtentoonstelling een financieel debacle wordt. De collegepartijen zijn positief over het plan.

Collegepartij VVD is vooral tevreden over de economische effecten van het evenement. Volgens fractievoorzitter Miranda Joziasse verdient Almere minimaal 125 miljoen euro aan de Floriade. Ook zijn de liberalen blij met de banen die de Floriade oplevert. Coalitiepartner D66 is eveneens positief over het plan.

Oppositiepartij PVV wil dat de Floriade niet doorgaat. Het evenement zou voor een grote financiële strop zorgen. Fractievoorzitter Toon van Dijk wil weten wat de Rijksoverheid exact bijdraagt. In het masterplan staat dat het Rijk tussen de 5 en 10 miljoen euro betaalt. Ook heeft de partij er geen vertrouwen in dat het evenement daadwerkelijk 2,1 miljoen bezoekers trekt.

De SP wil weten waarom de begroting van de Floriade naar 92 miljoen euro is verhoogd. Volgens raadslid Arie Stuivenberg zou wethouder Mulder eerder gezegd hebben dat de Floriade maximaal 70 miljoen euro kost. Verder is het voor de SP onduidelijk wat de bijdrage van het bedrijfsleven is.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel