Meer dan 400 steunbetuigingen voor actie tegen Greenpeace

URK
Anja Keuter uit Urk heeft al meer dan 400 steunbetuigingen ontvangen voor haar actie tegen Greenpeace. De steun komt uit het hele land, en is vooral afkomstig uit de visserijsector.

Keuter heeft aangifte gedaan tegen Greenpeace omdat de organisatie uit protest tegen overbevissing keien in zee gooit. Volgens Keuter is dit illegaal en gevaarlijk voor vissers.

Samen met advocaat Geert-Jan Knoops gaat Keuter het Openbaar Ministerie deze week vragen om de milieuorganisatie strafrechtelijk te vervolgen. Als het OM dat niet doet, stappen de vissers zelf naar de rechter.

reacties (11)

 • Urker

   

  Die mevrouw Keuter maakt zichzelf belachelijk, of toch niet, omdat er wellicht een andere doelstelling achter zit. Verkiezingen zijn pas over drie jaar. En let wel: Geert Post zit stevig.

  reageer
 • zw

   

  Het lijkt wel of Greenpeace een terroristische groep aan het worden is! zo agressief! Zogenaamd beter voor de natuur......de rest maakt allemaal niets meer uit ofzo!? Criminele activiteiten zijn het

  reageer
 • Gert

   

  Volgens mij is Anja Keuter alleen maar op aandacht uit.

  reageer
 • Stopurk

   

  De vissers zullen nooit toegeven dat het niet goed gaat met de visstand.

  reageer
 • klaas

   

  Ooooo dan zijn gelukkig 15 miljoen mensen het wel eens met green peace. .storm in glas water dus

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Neve.

   

  beste Erik. Mooi gesproken. Maar de bodem kapotschrapen? Al eens gezien wat er met de bodem gebeurt met tij / stroming/ storm . De visbestanden zijn historisch hoog en de Noordzee is 1 van de strengst gequoteerde en gecontroleerde zeeën ter wereld. De wilde verhalen die hier soms rond gaan over leegvissen slaan totaal nergens op! Ieder schip heeft een quotum wat op de gram nauwkeurig gecontroleerd wordt door tig instanties van de overheid., dus hoezo leegvissen? Al jaren roepen dat de zee leeg is en toch komt er steeds meer vis kan dus met geen enkel argument gestaafd worden. Leeg is immers leeg? Vis kweken wordt in Azië veel gedaan., lekker goedkoop toch? Want we willen graag voor n dubbeltje op de eerste rij zitten. Niemand die zich druk maakt om de enorme stukken oerwoud die gekapt worden om kwekerijen te bouwen voor onze ,, duurzame,, vis. Arbeidsloon voor de werknemers : Max 5 dollar per dag 6 dagen per week 14 uur per dag excl airco, cao, ziektekostenverz,auto vd zaak , vakantietoeslag etc etc waar wij in Nederland allemaal recht op menen te hebben. Dit wordt niet op de prachtige verpakkingen van de kweekvis uit Azië vermeld. Want ja,... Dat willen we niet weten als wij het maar goedkoop hebben. In Europa vis kweken is vrijwel altijd een flop omdat het dan weer te duur is. Dus wie het weet mag het zeggen.!

  reageer
 • jacob

   

  en zo is het!

 • ron

   

  "brengen van afvalstoffen in oppervlakte water is verboden" dan moet je wel eerst bewijzen dat die steen een afvalstof is ? een trottoirband van beton is ook geen afvalstof maar een bescherming van het trottoir ; in dit geval bescherming van een Natura 2000 gebied. als je de weg oversteekt moet je ook op die trottoirband letten en je voeten optillen anders ga je languit. met navigatie en netten lijkt me dat niet echt een probleem niet achter een steen te geraken.

  reageer
 • meerisminder

   

  ach, het brengen van afvalstoffen in oppervlakte water is verboden. daarnaast is het verboden in de wet Internationale wateren de beroepsvaart opzettelijk te hinderen en/of het in gevaar brengen van vaartuigen en/of haar bemanningsleden en/of passagiers

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat klinkt allemaal ronkend gezellig, maar als ik me niet vergis was zo'n kwestie al eens eerder voor een rechtbank geweest, en was Greenpeace daar niet veroordeeld. En dat betekent dat het hele geloei tegen Greenpeace meer voor de bühne is dan dat het werkelijk juridisch hout snijdt.

 • Swiebertje

   

  Erik, wat denk je dat viskwekerij voor effect heeft? Kost gigantisch veel energie en water en ook die beesten moet je voeden. Als je nu gewoon, zoals de wetenschappelijke cijfers bewijzen, gezond en duurzaam naast de deur in de Noordzee voedsel kunt vinden waarom dan gaan kweken? Nogmaals de toekomst is gigantisch belangrijk en we moeten altijd waken voor een goede balans maar aan de bel trekken als er niks aan de hand is is grote onzin n

  reageer
 • Erik

   

  Waar zijn we allemaal mee bezig. We zijn structureel onze aarde aan het uitputten, we vragen er veel te veel van. En nee ik ben geen geitenwollen sokken type. Oké misschien is het dumpen van stenen wat te ver gezocht, maar soms moet je wat verder gaan om dit soort dingen qua overbevissing aan de kaak te stellen. We hebben maar 1 aarde en waarom moet er elke dag vis of vlees op je bord liggen. Ja en dan krijg ik natuurlijk de vraag het is hun broodwinning, ja dat klopt, misschien word het tijd om te kijken naar wat anders. Ga vis kweken, ipv met de netten de hele grond kapot te schrapen, misschien denk ik nu te makkelijk, maar ik ben er wel bewust van.

  reageer
 • Hans

   

  Zolang het bij wet niet verboden is om in dat gebied te vissen hebben de vissers wat mij betreft gelijk. Het zou wat zijn als we overal stenen gaan neergooien als we het ergens niet mee eens zijn. Daar hebben we volgens mij wet en regelgeving voor.

 • A.

   

  Denk niet dat je ver komt met 400 steunbetuigingen. Ik dacht eerst enkel van Urk maar komt uit het hele land. Weinig kans van slagen Greenpeace heeft veel meer donateurs.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert