Verdubbeling aantal bezoekers Tulpenfestival

NOORDOOSTPOLDER
De tulpenvelden in Noordoostpolder trokken dit jaar zo'n 100.000 bezoekers tijdens het Tulpenfestival. Volgens de organisatie is dat ruim twee keer meer dan vorig jaar. Toen kwamen er zo'n 40.000 mensen op de bollenvelden af.

De toename is volgens de organisatie vooral te danken aan het weer. Daardoor stonden er al tulpen in bloei bij de start van het festival. En omdat het af en toe wat kouder was, staan veel tulpen nog steeds in bloei.

Het Tulpenfestival duurt officieel van 16 april tot 5 mei, maar omdat de bezoekers maar bleven komen, is de vergunning voor het festival verlengd tot aanstaande woensdag.

Overigens bestaat het festival niet alleen uit het bezoeken van kleurrijke akkers. Zo zijn er tulpenmozaieken te zien en is het Tulpen Informatie Centrum geopend.

reacties (2)

 • Marijke

   

  Ik heb hier vorig jaar erg van genoten. Helaas is dat dit jaar niet gelukt dit jaar omdat ik geen eigen vervoer meer heb en de NOP met OV slecht te bereiken is en in het weekend zelfs volkomen onbereikbaar is. Heel jammer. Want bijv. Anna Paulowna en de Keukenhof heb ik op die manier wel kunnen bezoeken.

  reageer
 • Els

   

  Ik vond het prachtig de tulpentijd! Maar ik vraag mij af hoe het bezoekersaantal wordt gemeten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert