Raad buigt zich opnieuw over Flevokust

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad buigt zich dinsdagavond opnieuw over Flevokust. Plannen voor dit nieuwe bedrijventerrein aan de noordkant van de stad liepen tijdens de vorige raadsperiode spaak.

Er is nu een nieuw plan gemaakt. Hierin wordt de provincie verantwoordelijk voor de aanleg van de geplande buitendijkse haven. De gemeente Lelystad gaat het bijbehorende binnendijkse bedrijventerrein ontwikkelen.

In welk tempo dat gaat gebeuren, moet nog door de gemeenteraad worden bepaald. Ook moet nog besloten worden welke soort bedrijven er straks welkom zijn.

reacties (7)

 • Femke

   

  Mensen van de Raad te Lelystad, denk niet dat je hoeft te lijden aan gezichtsverlies omdat je vanavond NEE zegt tegen een mooi stuk natuur dat met opzet straks vervuild gaat worden als je per ongeluk JA zegt. Dat wil je toch niet op je geweten hebben?

  reageer
 • Lars

   

  Kansloos project, en tamelijk bekrompen gedachten voeren hier de boventoon. Gemeente Lelystad moet zich focussen op wat ze graag zou willen (zijn)? Er zit niemand op een overslaghaven te wachten. Leg de focus maar eens meer op het instand houden, of zelfs verbeteren, van hetgeen er nu in de stad aanwezig is. Ik zie op talloze plaatsen in de tsad het onkruid torenhoog omhoog schieten, wanneer er weer eens een bui valt staan op bijna alle stadshoofdwegen de kolken vol met water, wanneer ik een stukje probeer te rijden met de motor dan ontkom ik er niet aan om de diverse gaten in de wegen te ontwijken....kan nog wel even doorgaan. Daar liggen de kansen. Zorgen dat mensen zich thuis gaan voelen, het onze stad idee moet gaan leven. Dat betekent dus er meer zijn voor de burger. Verder wens ik alle betrokken mensen vanavond veel succes, en kan ik slechts uitspreken dat ik hoop dat de overslaghaven er niet zal komen.

  reageer
 • lely

   

  Dus zoeken ze een plekje in de containerhaven van Kampen en de nieuw te bouwen haven nabij Urk. Een spoorwegverbinding containerhaven Flevokust-Hanzelijn zoals vaak naar voren wordt gebracht in de stukken en op info-avonden is een utopie.

  reageer
 • KC

   

  .Frits je hebt helemaal gelijk. De meeste containerschepen varen door naar Kampen, Zwolle, Meppel, Friesland, Groningen, e.d. Losse overslag is helemaal uit den boze. Dit geeft alleen maar geluidsoverlast en fijnstof. Een overslaghaven levert ook weinig arbeidsplaatsen op. Het meeste werk gaat automatisch. Dus trek de stekker er uit. .

  reageer
 • frits

   

  Er is in Nederland al een overschot aan natte bedrijventerreinen. Het buitendijkse deel van Flevokust heeft geen enkele toegevoegde waarde ten opzichte van andere locaties. Niet voor niets heeft het Havenbedrijf Amsterdam zich al geruime tijd geleden uit Flevokust teruggetrokken. Aan het binnendijkse bedrijventerrein is al helemaal geen behoefte. Lelystad heeft al zeer veel terreinen in de aanbieding. Daardoor ontbreekt het aan focus, en blijven alle bedrijven de kat uit de boom kijken tot ze weten welk terrein echt een succes wordt, en gebeurt er per saldo niets. Flevokust wordt een forse financiele strop; dat kan het al zwaar verlies lijdende gemeentelijke Grondbedrijf niet hebben. Breng focus aan, schrap Flevokust, Flevopoort en de verdere uitbreiding van Oostervaart, en richt je als gemeente volledig op OMALA/Larserpoort. Daar zit de potentie van Lelystad. En daar moeten de al gedane investeringen in OMALA terugverdiend worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De ingenieur

   

  Sofort beginnen. Dan kan men profiteren van zoekende bedrijven die in de aantrekkende economie een plekje aan de IJsselmonding zoeken. Zet een rijtje hoge bomen langs de woonwijk kilometers verderop. Uit het oog uit het hart.

  reageer
 • Barbara

   

  Gewoon NIET doen. Tuin niet in het aanbod van de provincie. Ontwikkel meer stranden en camping en trek daarmee toeristen i.p.v vervuiling aan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert