Familie vermoorde Lawalata krijgt strafdossier

LELYSTAD
De nabestaanden van Nikki Lawalata krijgen inzage in het volledige strafdossier. Dat heeft de rechtbank in Lelystad dinsdagmiddag bepaald. De familie had daar al meerdere keren om gevraagd, maar tot nu toe werd het steeds geweigerd. De nabestaanden willen het dossier graag inzien om zo tijdens de strafzitting niet steeds verrast te worden door nieuwe feiten.

Tijdens de zitting kwam het Openbaar Ministerie met het verzoek om verdachte Sylvana W. te laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum. Daar ging de rechtbank niet mee akkoord. Wel stemde de rechtbank in met een verzoek van de verdediging om zeven getuigen opnieuw te mogen verhoren.

Het lichaam van de 27-jarige Lawalata uit Amsterdam werd in 2013 gevonden aan de Torenvalkweg tussen Almere en Lelystad. Sylvana W. wordt verdacht van het doden van Nikki en het laten verdwijnen van het stoffelijk overschot.

W. is de ex-vriendin van de vriend van Lawalata. Deze Almeerder, Hani K., werd eerder ook gezien als verdachte. Nu gaat het OM ervan uit dat Sylvana W. alleen heeft gehandeld. Toch valt Hani K. wel onder de zeven getuigen die nu opnieuw verhoord worden. De zaak wordt op 30 november voorgezet.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert