Provincie stopt met geluidsmeting rond circuit

LELYSTAD
De provincie stopt eind dit jaar met geluidsmetingen rond het Midland Circuit in Lelystad. De meetpalen zijn in 2010 geplaatst na klachten van omwonenden. De provincie meet de hoeveelheid geluid die wordt geproduceerd op de verschillende circuits en testbanen bij de luchthaven. Dat kostte jaarlijks 35.000 euro.

Door veranderde wetgeving is de gemeente Lelystad sinds vorig jaar verantwoordelijk voor de controle op geluidsoverlast. Omdat de gemeente geen budget heeft om het systeem draaiende te houden wil de provincie de meetapparatuur weghalen.

Volgens de provincie is sinds de plaatsing vijfmaal een overschrijding van de geluidsnormen gemeten. In 2011 gebeurde dat voor het laatst. Dat komt onder meer doordat afspraken zijn gemaakt met de beheerder van het Midland Circuit en de motorsportbond KNMV.

reacties (7)

 • schoener

   

  Dat er mensen klagen over het geluid vanaf het cirquit kan ik me wel voorstellen, want ook hier in de Schoener is het te horen als de wind van die kant komt. Dus als je daar vlakbij woont begrijp ik dat dat voor overlast zorgt.

  reageer
 • me

   

  Nou nou het mag echt geld kosten. wat denken die mensen rond het circuit wat er gaat gebeuren als er straks het vliegveld word uitgebreid pfffff. Nee ik ben geen voorstander van uitbreiding van het vliegveld en laat die mensen hun hobby uitvoeren op het midland circuit.

  reageer
 • Koos Almere

   

  Blijkbaar is al die jaren nog steeds geen probleem of overtreding begaan. Dan kun je beter stoppen, inderdaad. Wanneer de klagers nu gaan meten (wel eerlijk uiteraard) en ze meten wel een overtreding, kunnen zij het regelen met de overtreders. Dus eerst een waarschuwing, daarna nog een waarschuwing en dán pas een boete. Kijken of dat uit kan. Ik denk zelf van niet...

  reageer
 • Vliegtuigen geven straks meer lawaai,daarom stoppen ze nu maar al met meten

  reageer
 • Robbert

   

  en ik heb geen budget om belasting te betalen.... Zullen we dan maar gelijk de belastingdienst afschaffen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ronald

   

  Laat de klagers zelf maar voor de kosten opdraaien. Benieuwd od ze er dan ook nog last van hebben.

  reageer
 • Pzaal

   

  Goedzo weg met dit soort geld verslindende onzin.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert