Protest tegen komst asielzoekers neemt toe

ZEEWOLDE
Er komt steeds meer protest tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde. Het college van burgemeester en wethouders wil 1500 vluchtelingen opvangen in een complex aan de Bosruiterweg naast het Polenhotel. Op Facebook is een pagina opgezet tegen de komst van het AZC en is al bijna duizend keer geliked. Overigens reageren er ook mensen die het protest afkeuren.

Ook een aantal ondernemers in Zeewolde verzet zich tegen de komst van de asielzoekers. Woordvoerder Sipke Veenstra zegt namens zo'n 100 ondernemers van het naastgelegen bedrijventerrein Trekkersveld 'geschokt' te zijn. Hij vreest voor ruzies tussen verschillende bevolkingsgroepen. Volgens hem kunnen maximaal 300 asielzoekers op deze locatie worden opgevangen.

Ook bedrijfskring VBZ is kritisch. Gevreesd wordt voor het aanzien van de omliggende industrieterreinen en de veiligheid. VBZ wil dat de gemeente meer tijd neemt voordat er een besluit wordt genomen. Donderdag is er een voorlichtingsavond in De Levant.

reacties (26)

 • arie

   

  Heel idealistisch geroepen maar we hebben zelfs geen geld voor onze bejaarden die dit land weer hebben opgebouwd na de oorlog en dan gaan we hier geld in steken? Opvang in de regio is de enige goede optie die ook goed betaalbaar is en waarmee veel meer mensen geholpen kunnen worden. Daarnaast is er een serieuze dreiging dat er IS aanhangers zitten onder de huidige stroom en dat lijkt me geen prettig vooruitzicht. Maar goed, een wijs man zei eens: Wie onder zijn 30e niet links stemt heeft geen hart maar wie na zijn 30e nog steeds links stemt heeft geen verstand. En dat is een zeer grote wijsheid in deze.

  reageer
 • Harry

   

  Wat moeten we nou doen met onze mooie eigen zeewolde als de burgemeester de plan toch door laat gaan meneer de burgemeester denk aan onze mooie dorpje en aan de bewoners.

  reageer
 • anoniem

   

  Lieve mensen, Ik schrik een beetje van deze reacties en deze actie. Deze mensen komen niet voor niets naar Nederland. Ons land mag dan wel klein zijn en Zeewolde ook maar waarom geef je deze mensen niet een kans op een beetje geluk en een dak boven hun hoofd? Alsof wij die ruimte nu wel gebruiken? "De mens hoeft zijn egoïsme niet af te leggen om goed te zijn, - hij hoeft er alleen maar een andere vorm aan te geven. Door zich in zijn medemens te verplaatsen, zich één met hem te voelen, veredelt hij zijn zelfzucht, - door zijn 'zelf' uit te breiden en meer omvattend te maken'

  reageer
 • jordy

   

  Das mooi elmo maar niet hiet ! Ga lekker elders je geluk zoeken ,stelletje uitbuiters !

  reageer
 • Jan L

   

  In de politiek hebben ze voor dit soort uitwassen een naam: Knettergek! Hoe haal je het in je hoofd om onze gemeenschap te verkrachten met een paar duizend kansloze gelukzoekers. Dit gaat alleen maar problemen opleveren. Wel fijn is dat gekozen partijen mn OnLeefbaar Zeewolde hier hun ware gezicht laat zien! Voor de toekomst van Zeewolde zal hier geen plaats meer voor zijn!552823

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  ongekend dat de gemeente bij zo'n groot besluit zijn burgers passeert en vooral de politieke partijen moeten zich kapot schamen zonder hun achterban te raadplegen zomaar instemmen met zulke aantallen vreemdelingen van allerlei pluimage, ik hoop dan ook dat de de gemeente de volledige verantwoordelijkheid neemt als dit avontuur uit de hand loopt. Wat de burgers betreft ga de straat op en kom massaal in protest.

  reageer
 • Hiddo

   

  Simpele voorstelling van zaken, de Nederlanders die in het buitenland werken hebben een opleiding, voegen iets toe en zijn dus niet afhankelijk van een socialedienst. In de meeste gevallen worden ze binnen gehaald, omdat ze lokaal geen geschikte kandidaat kunnen vinden.

  reageer
 • joost

   

  Nou. Democratie me elleboog. Die gemeente beurt een hoop poen en zal zich geen zorgen maken over de overlast. We leven toch in een democratie? Ik geloof er niks van.

  reageer
 • joost

   

  Die 1500 azielzoekers zullen er alles aan doen om hier te blijven. Ze slaan hun slag. Dat is een logisch gevolg van de natuurkrachten achter overlevingsdrift. Dat tot daar aan toe. Alleen ik ben bang voor de Islam invloed. Ik vind de islam zo eng geworden dat ik er van gruwel als ik er alleen al over nadenk. Ik ben voor opvang alleen zorg dat er strenge controle komt op hun uiting van geloof. Dat ze geen gekke dingen gaan doen.

  reageer
 • visser

   

  Dit gaat enorm veel problemen opleveren en waarom niet op grote afgelegen velden of maasvlakte noem maar op maar hier.moet het weer naast industrieterrein loopt afstand van het dorp lekker smorgens hele groepen die lopend de coop buurtsupertje binnen lopen met 200man tegelijk spreken geen woord de taal waarom leert de gemeente nergens van azc harderwold was in het verleden ook niet echt een succes.....lopend toen naar harderwijk en op de fiets terug gemeente heeft boter op hun hoofd en zijn vromer dan de kerk BAHH!

  reageer
 • ach so

   

  Daar staat alleen geen gespreid bed voor je klaar. Met een zakje geld, gratis scholing etc. Daar moet je knokken om binnen te mogen en te blijven. IK ben tegen de komst van het AZC want elke normaal mens kan bedenken dat 1500 + de 600 Polen, veel teveel zijn op een dorp als hier. En als de gemeente Zeewolde zwicht onder de druk van Den Haag, zijn ze ook geen knip voor de neus waard, want dan laten ze ANGST regeren en dat belemmerd het helder nadenken.

  reageer
 • Ikke

   

  Dat we mensen opvangen, prima! Als jij je land uit moet vluchten, zou je het ook fijn vinden dat je ergens terecht kunt. MAAR 1500?? Dat is echt bizar veel! Met de polen uit het polenhotel erbij, dat is schandalig! Doet me denken aan kampen, die waren in de oorlog ook al uitgevonden. Is niet menselijk te noemen, niet voor de vluchtelingen en niet voor de vaste bewoners van Zeewolde! Misschien moet de gemeente even serieus gaan kijken naar de capaciteit die wij te bieden hebben?

  reageer
 • Dollemina

   

  Elmo, probeer jij maar eens je gewoon te vestigen in de VS. Greencard, werd en eigen inkomen. Probeer jij, als je jood zou zijn, een Saudie Arabië in te komen met je paspoort. Niet Jood verklaring nodig. Als je Rusland binnen wilt, zou je dan niet tot op het bot gescreend worden voor je uberhaupt binnen mag blijven. Nederland is te soft voor binnenkomers en houdt geen rekening met gevestigde leefoorden. Hier wordt naar ons toe alles gedicteerd vanuit de regering zonder eerlijke info naar de burgers.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Tja, wat moet je hier mee? Niet bepaald democratisch dat een voornemen met een dergelijke forse sociale impact niet veel eerder door B&W en de gemeenteraad is gecommuniceerd. Met name van Leefbaar Zeewolde valt mij dit vies tegen gezien het lokale gedachtegoed en politieke transparantie waar LZ populair mee is geworden.

  reageer
 • Elmo

   

  Jankerds jullie wij nederlanders kunnen in elk land komen met ons paspoort. Die mensen hebben toch ook een plek nodig

  reageer
 • ondernemer

   

  Ben benieuwd hoe dit het industrieterrein ten goede komt sinds het polenhotel er is zijn bij mij al twee aanhangers gejat hek slot gesloopt gat in hek geknipt en bij de buren al drie keer ingebroken politie zegt zelf tja we kunnen er weinig aan doen je aanhamgers zijn waarschijnlijk de grens al over

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er wonen een miljoen Nederlanders in het buitenland. Die pikken daar ook banen in.

  reageer
 • mattie

   

  Ja het is heel dubbel.Het valt voor die mensen echt niet mee weg van je eigen land je kent de taal niet je heb helemaal niks.Ook laat je familie achter.Natuurlijk hebben wij in Nederland helaas ook veel armoede.Het is heel dubbel allemaal.Er komen teveel naar Europa daar moet wat aan gedaan worden.Zo kan het niet door gaan voor ons eigen volk is er geen werk.Ja regering los het op!!

  reageer
 • Ton

   

  Natuurlijk moet Nederland vluchtelingen opvangen, mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden maar als het maar niet in mijn buurt is. Fijne dag en geniet van uw vrijheid.

  reageer
 • jade

   

  Wil niet bang maken maar hoeveel IS nou 500 asielzoekers op 20.000. Dan heb je nog 1000 asielzoekers over om jullie te helpen, dan kan toch wel?. Of gewoon stoppen met binnen laten komen en in het land daar gaan helpen, persoonlijk niet met geld want dat komt bij de verkeerde terecht.

  reageer
 • Rinus

   

  Tja, niet in mijn achtertuin. Maar we vinden het allemaal wel erg natuurlijk wat er in de wereld gebeurd.

  reageer
 • verloedering

   

  Weet wel wat ik volgend jaar dus niet stem! Dit dorp heeft al een zelfde aantal polen dat de werkgelegenheid vooral voor jongeren tot een waar dieptepunt heeft geleid in elke straat wonen al polen en op dat park nog eens 800 en dan ook nog een azc waarom niet in het havengebied Amsterdam of maasvlakte plek zat maar nee moet weer in een dorpje gemeente zeewolde BAH!

  reageer
 • visser

   

  Net alsof er naar de burgers geluisterd word, het komt er toch wel belachelijk nog een azc het dorp overstroomd al van de polen

  reageer
 • Wim2

   

  Komt allen a.s. Donderdag om 20.00 naar de Levant en laat uw stem horen!! Zeewolde zegt NEE tegen een azc!!

  reageer
 • klaas

   

  Volkomen terecht..is de gemeenteraad nu helemaal van het pad

  reageer
 • Klaas

   

  1500 asielzoekers voor een plaats met 20.000 inwoners is wel heel veel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert