Protest tegen komst asielzoekers neemt toe

ZEEWOLDE • Di 19 mei 2015 | 21:18 • Dinsdag 19 mei 2015 | 21:18
Er komt steeds meer protest tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde. Het college van burgemeester en wethouders wil 1500 vluchtelingen opvangen in een complex aan de Bosruiterweg naast het Polenhotel. Op Facebook is een pagina opgezet tegen de komst van het AZC en is al bijna duizend keer geliked. Overigens reageren er ook mensen die het protest afkeuren.

Ook een aantal ondernemers in Zeewolde verzet zich tegen de komst van de asielzoekers. Woordvoerder Sipke Veenstra zegt namens zo'n 100 ondernemers van het naastgelegen bedrijventerrein Trekkersveld 'geschokt' te zijn. Hij vreest voor ruzies tussen verschillende bevolkingsgroepen. Volgens hem kunnen maximaal 300 asielzoekers op deze locatie worden opgevangen.

Ook bedrijfskring VBZ is kritisch. Gevreesd wordt voor het aanzien van de omliggende industrieterreinen en de veiligheid. VBZ wil dat de gemeente meer tijd neemt voordat er een besluit wordt genomen. Donderdag is er een voorlichtingsavond in De Levant.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel