Gehandicapten krijgen eigen speelplaats op Urk

URK
Gehandicapte kinderen op Urk krijgen binnenkort hun eigen speeltuin. Een aantal ouders is een inzameling begonnen voor speciale speeltoestellen die geschikt zijn voor rolstoelers. Inmiddels hebben ze ruim 13.000 euro opgehaald.

De gemeente Urk gaf als verrassing een cheque ter waarde van 5000 euro. Volgens wethouder Freek Brouwer hebben de ouders niet om het geld gevraagd. De wethouder vindt het een mooi initiatief en wilde daarom iets doen.

De speeltuin komt midden in het dorp achter het gemeentehuis, tussen alle andere speelplaatsen. Op deze manier kan iedereen samen spelen. De speeltuin moet voor de zomer klaar zijn.

reacties (6)

 • urker

   

  Kijk mensen zo doen we dat op Urk 👍🏻

  reageer
 • Reactie

   

  Ik heb nogal eens bedenkingen bij Urk, maar dit is een voorbeeld zoals de maatschappij zou moeten werken. Goed gedaan!

  reageer
 • Yvonne Hartman

   

  Deze speelplaats is speciaal voor kinderen in een rolstoel op een plaats in het dorp waar de met leeftijdsgenoten kunnen spelen. de kop klopt dus zeker wel,wij de gymvereniging uit Urk gaan een sponsoractie doen op 13 juni om ook een bijdrage aan dit mooie initiatief te leveren

  reageer
 • ik

   

  Hier kan gem nop een voorbeeld aan nemen.

  reageer
 • ik

   

  Wat ontzettend leuk

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Moeder

   

  Mooi dat er een speeltuin komt die voor alle kinderen toegankelijk is! De kop van dit nieuwsitem vind ik daarom ook wat verkeerd overkomen; het is geen eigen speeltuin voor gehandicapten (alsof daar enkel mensen met een, in dit geval lichamelijke, beperking in zouden mogen spelen). Ik wens de initiatiefnemers veel succes en de kinderen uiteindelijk veel speelplezier.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert