Miljoen euro voor verbetering onderwijs

LELYSTAD • Wo 20 mei 2015 | 16:15 • Woensdag 20 mei 2015 | 16:15
Lelystad stelt de komende vier jaar in totaal een miljoen euro beschikbaar voor de verbetering van het onderwijs. Gemeente, scholen en zorginstellingen steken de koppen bij elkaar om het onderwijs en de begeleiding van leerlingen te optimaliseren.

In de LEA, de Lelystadse Educatieve Agenda, staan verschillende programma's om scholieren van de basisschool tot het MBO intensief te begeleiden. Zo willen de betrokken partijen de vroeg- en voorschoolse educatie verbeteren en voortijdig schoolverlaten tegengaan. Verder moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt worden verbeterd en moeten leerlingen leren om te gaan met de snelle veranderingen van de 21ste eeuw.

De instellingen willen er samen voor zorgen dat scholieren in een optimaal klimaat aan hun toekomst kunnen werken. De resultaten van de LEA zullen door hogeschool Windesheim Almere inzichtelijk worden gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel