Miljoen euro voor verbetering onderwijs

LELYSTAD
Lelystad stelt de komende vier jaar in totaal een miljoen euro beschikbaar voor de verbetering van het onderwijs. Gemeente, scholen en zorginstellingen steken de koppen bij elkaar om het onderwijs en de begeleiding van leerlingen te optimaliseren.

In de LEA, de Lelystadse Educatieve Agenda, staan verschillende programma's om scholieren van de basisschool tot het MBO intensief te begeleiden. Zo willen de betrokken partijen de vroeg- en voorschoolse educatie verbeteren en voortijdig schoolverlaten tegengaan. Verder moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt worden verbeterd en moeten leerlingen leren om te gaan met de snelle veranderingen van de 21ste eeuw.

De instellingen willen er samen voor zorgen dat scholieren in een optimaal klimaat aan hun toekomst kunnen werken. De resultaten van de LEA zullen door hogeschool Windesheim Almere inzichtelijk worden gemaakt.

reacties (2)

 • Dirk

   

  Zijn alle reeds toegezegde extra impulsbedragen hierbij geteld? Nee. Eerst aandacht voor daadkrachtig bestuur en docenten. Zij-instroom op zeer korte termijn activeren. Docenten die al 30 jaar voor de klas staan hebben geen notie van de vraag bij bedrijven. En werken met moderne oplossingen, ho maar. De kinderen willen wel, motivatie in onderwijs is heel wat anders. Tijd voor de harde aanpak intern, dan pas naar buiten treden.

  reageer
 • Carola

   

  "en moeten leerlingen leren om te gaan met de snelle veranderingen van de 21ste eeuw... "Uhhh u bedoelt vast de leraren. Veel leraren geven nog steeds huiswerk op via de agenda en vertikken het om consequent met softwarepakket Magister te werken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert