Begrip voor protest tegen azc

ZEEWOLDE
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde zegt begrip te hebben voor de protesten van inwoners tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Wel denkt hij dat er nog veel onwetendheid is bij de tegenstanders.
Een protestpagina op Facebook heeft al meer dan 1100 likes opgeleverd.

De gemeente wil een aanvraag van het COA honoreren voor een azc aan de Bosruiterweg, op het terrein van het arbeidsmigrantenhotel. Het moet plaats bieden aan maximaal 1500 asielzoekers. Volgens Gorter heeft de gemeente al een lijst voorwaarden gesteld aan het COA.

Donderdag is er een informatieavond in De Levant.

reacties (10)

 • Louise

   

  Kromme redenering in semi-intelligent gebrabbel. Democratie in Nederland is het stemrecht. U heeft uw stem uitgebracht en nu is het aan de raad. Die beslist niet op basis van de hardste schreeuwers maar op basis van de meeste stemmen. 1100 ondertekenaars van de petitie is ca 5% van de bevolking. Dus geen meerderheid! Harder schreeuwen of moeilijker taal proberen te gebruiken om alsnog als minderheid gelijk te krijgen is niet aan de orde in een democratie.

  reageer
 • haha

   

  Ik stem altijd PVV hoor

  reageer
 • Jacob

   

  Om inwoners van Zeewolde, die over het onderhavige geval een andere mening hebben dan de mening van de heer Gorter zelf, niet onderbouwd te betichten van onwetendheid riekt naar het lijden aan zelfoverschatting. Tegelijkertijd blijkt hiermee de heer Gorter blijkt te geven van onderschatting van en disrespect voor de betreffende inwoners. Opmerkelijk hierbij is dat de heer Gorter in het interview laat weten dat hij zelf nog maar één gesprek met het COA heeft gehad, daarbij duidelijk aangevend dat de materie ook voor hem nog verre van duidelijk is. Het moge duidelijk zijn dat het gemeentebestuur met de informatieavond lang niet alle inwoners van Zeewolde de gelegenheid kan en zal geven om geïnformeerd te worden dan wel hun mening te geven. Het is ook niet de manier om het draagvlak binnen Zeewolde verantwoord te peilen. Inwoners van Zeewolde zijn ieder voor zich uitstekend in staat om binnen hun eigen kader een verantwoorde afweging te maken. Het is de taak van de politiek hen te informeren over de voor- en tegens vanuit hun eigen politieke beleving. Het zou onverantwoord zijn een zo verstrekkend besluit over de komst van een AZC van een dergelijke omvang in Zeewolde in de handen te leggen van een beperkt aantal personen waarvan men maar moet afwachten of zij hiertoe voldoende intellectuele bagage en maatschappelijke verantwoordelijkheid bezitten, voldoende gekwalificeerd zijn en geen (partij/persoonlijke)belangen mee laten wegen bij hun besluitvorming. Kortom een voor Zeewolde bij uitstek gelegenheid om eens de enige juiste invulling aan het begrip democratie te geven en zoals dit bij een directe democratie het geval is middels een referendum de ultieme besluitvorming in dit soort onderhavige gevallen neer te leggen waar deze thuishoort, en aldus ook in dit geval bij de inwoners van Zeewolde.

  reageer
 • Harry

   

  Om onze Zeewolde te behouden moeten wij blijven protesteren wie stemt voor ik in iedergeval wel en jullie?????

  reageer
 • Harry

   

  Zo wordt het geen Zeewolde meer burgermeester asjeblieft doe dat niet we zijn hier geworteld wij kennen Zeewolde van begin tot nu.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Stef

   

  Echt weer een links antwoord en standpunt. Gaat alleen al om het feit dat er besluiten worden genomen door onze zg democratische bestuursleden zonder iemand te verwittigen. Burgemeester en wethouders zouden direct moeten opstappen. Buiten Zeewolde zit cpl Nederland vol met die zg assielzoekers. Helaas dat proteststemmers tijdens verkiezingen thuisblijven waardoor deze democraten het voor het zeggen houden. De Poolse invasie is al meer dan voldoende in Zeewolde.

  reageer
 • haha

   

  Zeewoldenaren zijn net als de rest van de nederlanders (en dat al tientallen jaren). Iedereen vind dat asielzoekers geholpen moeten worden maar natuurlijk niet in uw eigen dorp. Let op: morgen op tv gaat iemand roepen dat ze in zeewolde niet racistisch zijn en dat asielzoekers best mogen komen maar niet op die plek. Het is zo voorspelbaar maar ook zo typisch Zeewolde. In ons mooie bloemendaal in de polder willen we geen mensen die er anders uitzien. Protest tegen polenhotel (overlast was er uiteindelijk niet), protest tegen asielzoekers kortom zeewolde, witte parel in de polder. Schande inwoners!!!!

  reageer
 • Rob

   

  Opvang okee. Maar waarom zo overdreven groot? En waarom niet in een eerder stadium open en eerlijk communiceren naar de bewoners?

  reageer
 • Wim2

   

  Wat snappen wij inwoners van Zeewolde dan niet? Dat de B&W ons een Azc in de maag splitsen zonder overleg!? Dit dorp gaat kapot aan deze belachelijke beslissing va deze raad... Mensen kom op!! Moegen 20.00 in de Levant, laat u niet in de maling nemen door deze burgemeester en wethouders! Zeewolde zegt NEE tegen een azc!!

  reageer
 • Anne

   

  Ach burgermeester als je iets recht wil praten wat krom is,dan is het commentaar dat de burger het niet snapt,domme burger

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert