Gemeente noemt aanbesteding cateraar 'integer'

ALMERE
De zoektocht van de gemeente Almere naar een nieuwe cateraar voor het stadhuis is 'objectief en integer' geweest. Dat laat het college van b en w weten in een reactie op schriftelijke vragen van de SP.

Aanleiding voor de vragen was het verhaal van een Almeerse ondernemer. Hij beweerde tot driemaal gepasseerd te zijn als kandidaat om de catering in het stadhuis te mogen verzorgen. Volgens de SP is dit in strijd met het voornemen van de gemeente om opdrachten waar mogelijk aan lokale ondernemingen te gunnen.

De gemeente zegt dat de lokale ondernemer is uitgenodigd om een offerte uit te brengen. Uiteindelijk is gekozen voor de partij die het best scoorde op prijs en kwaliteit.


reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Ik vrees dat we het daarover oneens zullen blijven, Mobisco. De kwaliteit van de Nederlandse horeca, catering incluis, is over het algemeen ondermaats, om over de service maar te zwijgen. Er zit wel verbetering in, maar wat door Nederlandse restaurateurs wordt geserveerd is over het algemeen te grof, en de ingrediënten zijn van inferieure kwaliteit. En dat laatste heeft toch ècht met marges te maken. Mijn competenties in dit vak? Internationaal ervaren consument!

  reageer
 • ron

   

  Mobisco, je reactie is niet eenduidig. natuurlijk staat smaak bij veel horecabedrijven op een hoge plaats . maar we hebben het hier niet over de horecabedrijven maar over de gemeente die de eisen stelt. soms neemt die inderdaad wel een smaaktest van de koffie mee in een aanbesteding van koffieautomaten maar bij een integrale cateringsaanbesteding lijkt me dat heel sterk dat dat op de eerste plaats zou staan. de kwaliteit komt dan meestal als items: wat is het prijsniveau van de producten, openingstijden van een kantine, het productaanbod in de breedte , de servicegerichtheid, de variatie in het aanbod etc. Op dergelijke zaken is heel goed een objectieve meting uit te voeren en kan je als locale onderneming heel goed verliezen.

  reageer
 • Mobisco

   

  @W, wellicht spreekt U over Uw eigen niveau. Eén ding kan ik U als internationaal geschoold en praktiserend cateringmanager vertellen, de smaak is in Nederland beslist niet secundair. Bij de meeste horeca bedrijven gaat de smaak altijd op de eerste plaats, dus trek hieruit Uw leering en kraamt geen onzin uit!!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Ik vind het een grote kunst om te kunnen zien wat voor kwaliteit je krijg van een offerte" - dat hangt voornamelijk van je definitie van kwaliteit af. En daarbij is smaak in Nederland volstrekt secundair.

  reageer
 • Jeroen

   

  Sowieso is het knap dat je uit Dit stuk tekst op kunt maken, hoe eea getest is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MKM

   

  Kwaliteit en smaak zijn heel verschillende dingen. Kwaliteit kun je meten, smaak niet.

  reageer
 • cirefrin

   

  En wie was dan die cateraar?

  reageer
 • bb

   

  Ik vind het een grote kunst om te kunnen zien wat voor kwaliteit je krijg van een offerte Dus ze zijn niet eens wezen proeven ik vind dit maar knap met deze mensen moet je op de kermis gaan staan

  reageer
 • R.

   

  Zo is dat! Er bestaat ook nog zoiets als een Aanbestedingswet waaraan een overheid zich moet houden. Dus nu geen gezeur over dat het eea niet eerlijk gaat door mensen die er geen verstand van hebben! Zal wel niet gebeuren denk ik....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert