Informatieavond over bezuinigingen in Zeewolde

ZEEWOLDE
Zeewolde heeft woensdagavond een informatieavond gehouden over de komende bezuinigingen. De gemeente moet in totaal zes ton bezuinigen. De bezoekers kregen de keuze uit een aantal oplossingen: De gebruiker betaalt, versobering van de leefomgeving, bezuinigen op projecten voor jongeren en ouderen, en nieuwe inkomstenbronnen aanboren.

Het merendeel van de bezoekers is tegen elke vorm van bezuiniging. Zo werd voorgesteld om de OZB te verhogen en te stoppen met het toezicht op recreatieparken. Volgens een bewoner wordt er jaarlijks 70.000 euro besteed aan controle om te kijken of mensen permanent wonen op het park.

Ook was er weerstand om het openbaar groen te versoberen. Dat komt over een aantal jaren dubbel en dwars terug, volgens een bewoner. De gemeenteraad neemt in het najaar een besluit over de bezuinigingen.

reacties (3)

 • Peter

   

  Beste Barbara, Wel even opletten, deze avond ging over de bezuinigingen.

  reageer
 • Opa 70 jaar

   

  Beste Barbara, toen ik een jaar of 10 was wilde ik priester of missionaris worden. Ik was van overtuigd dat ik dan in Afrika de mensen ga helpen en om ze een beter wereld te geven... Nu op mijn 70 jaar ben ik God dankbaar dat hij iets anders voor mij in petto had. Hij heeft mij op tijd wakker geschud!!! Tegen jou wil ik zeggen, droom maar lekker verder, of ga zelf naar toe om te helpen, het is een gebed zonder eind. Ik snap wel waarom men zo terughoudend zijn!!!

  reageer
 • Barbara

   

  Ook bij deze Facebook oproer gaat het net zoals met de hond die laatst vermoord langs de weg gevonden werd. Men is even van slag en gaat "gewoon" verder. Geen stille tocht dus voor rood aangelopen Zeewoldenaren die zich niet kunnen verplaatsen in een om veelal religieuze redenen op de vlucht geslagen mens. Kom niet aan met tegenargumenten als dat we als wereldbevolking met onze leiders voorop anders zouden moeten handelen, dat is misschien zo, maar voorlopig zitten we met mensen die levend en wel geen menswaardig bestaan is gegund in eigen omgeving. Dat is wat NU speelt.Open je armen en kijk wat je met deze mensen samen kunt doen. Iedereen heeft tegenwoordig zijn mond vol van samenwerken. Nu ligt die kans er..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert