"Niet iedereen in Zeewolde is tegen komst azc"

ZEEWOLDE
Het is jammer dat er stemming wordt gemaakt rondom het asielzoekerscentrum in Zeewolde. Dat vindt fractievoorzitter Jan Klop van PvdA/GroenLinks.

Hij schrikt van uitlatingen op bijvoorbeeld Facebook, waar tegenstanders van het azc zich hebben verzameld. De fractievoorzitter ziet Zeewolde als een gastvrij en humaan dorp dat open moet staan voor vluchtelingen.

De gemeente houdt donderdagavond in De Levant een informatiebijeenkomst over het voorgenomen besluit een asielzoekerscentrum voor 1500 vluchtelingen toe te laten aan de Bosruiterweg, op het terrein van het Polenhotel.

reacties (24)

 • Jay

   

  Ja ja de PvdA heeft de thee alweer klaar, wat een vreselijke oogjes dicht-partij is het toch. En negatieve sentimenten tegen een mega-AZC afdoen als stemmignmakerij vind ik heel erg laf en slap.

  reageer
 • bert

   

  Het zou fijn zijn als Jan Klop zelf eens thuis wat asielzoekers zou opvangen, maar zover gaat de liefde van deze PvdA/GL hypocrieten dan weer niet.

  reageer
 • jaap-jan w

   

  Deze mensen hebben ook recht op een menswaardig bestaan !! Dat het nu bij ons in Zeewolde komt mogen we trots op zijn ! Laten we eerns zien hoe human we zijn en er gewoon 3000 uitnodigen in ons mooie Zeewolde !

  reageer
 • Knor

   

  Ik woon al 21 jaar in Zeewolde en van mij mogen Er vluchtelingen komen maar niet meer dan 300. Bij de Liddl in het dorp hoor je meer Pools dan Nederlands. Mijn voorstel is 300 Polen minder en hiervoor in de plaats 300 vluchtelingen.

  reageer
 • Schaamrood

   

  als Zeewoldenaar zou ik me kapot schamen voor de globale blindheid die mijn dorpsgenoten laten zien. Mensen met een smalle horizon.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  "Nimby" is een begrip uit de ruimtelijke ordening om aan te duiden dat veel mensen wel gebruik willen maken van voorzieningen, maar er geen hinder van willen ondervinden. Ik zie in een AZC geen faciliteit waar de VVD'er van gebruik zou wilen maken. Het is meer het bezwaar tegen het feit dat er door mensen die er thuis een puinhoop van hebben gemaakt, van onze faciliteiten gebruik gaan maken waarvan wij het gebruik ervan aan onze eigen sociaal zwakkeren ontzeggen. Voor de opname van asielzoekers in Nederland geldt blijkbaar geen quotum en is een ongelimmiteerd budget. De woordspeling en vergelijking PVV'er is suggestief en naief.

  reageer
 • Tsja

   

  Bezuinigen om........

  reageer
 • Wim

   

  Veel tegenstemmers komen dreigend over. Als ze je wensen dat je maar uit de vuilnisbak moet eten, vind ik dit beneden niveau

  reageer
 • Henk24

   

  Zouden ze in Zeewolde wel eens tv kijken? Nimby regeert in het rijkste dorp van Flevoland met de meeste VVD'ers. Of moet ik concluderen: PVV'ers? Nee, er mag niets gebeuren en veranderen. Je zou ook kunnen afspreken dat er minder vluchtelingen worden opgevangen dan college en COA voorstellen, maar ook dat lijkt onbespreekbaar.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat referendum is er vorig jaar al geweest, en het heette 'gemeenteraadsverkiezingen'. Volgende ronde nieuwe kansen.

  reageer
 • een stemmingmaker

   

  Meneer Knop hou een referendum onder de inwoners van Zeewolde. Dan weet je gelijk of er draagvlak voor dit plan is. Ik denk dat u dan wel terug komt op uw mening van stemmingmakerij. De gemeente Zeewolde doet over een besluit van aanleg van atletiekbaan jaren, maar het openen van asielzoekercentrum is een hamerstuk dat binnen paar weken wordt doorgedrukt. Jammer dat de volgende gemeenteraadsverkiezing pas over 4 jaar zijn om af te rekenen met de heer Knop en zijn vrienden

  reageer
 • C v g

   

  laatst stond in de krant dat er onder de vluchtelingen IS strijders ook tussen zaten wat dan ??? Ze kunnen t niet garanderen dat dat niet zo is

  reageer
 • Wim

   

  Je durft tijdens deze hetze niet hardop te zeggen dat je voor bent. In deze tijd leven we. Ik schaam me.

  reageer
 • Wim1

   

  VVD levert een minister en een staatssecretaris met dit dossier. De VVD levert de directeur van het COA. Je moet de waarheid wel onder ogen zien.

  reageer
 • Jacob

   

  Met een bestempeling met “stemmingmakerij” schaart de heer Klop zich achter zijn collega Gorter die zich gister bediende van “onwetendheid”, als schofferende, ongenuanceerde en niet onderbouwde kwalificatie van inwoners die er over de onderhavige kwestie een ander mening dan henzelf op na houden. Het geeft nogmaals aan hoezeer het gemis zich doet gevoelen aan het hebben van een directe democratie in dit land, waarin individuen als de heer Gorter en Klop gezien hun regenteuze inborst geen enkel bestaansrecht zouden hebben.

  reageer
 • Haho

   

  meneer Klop u gaat luisteren vanavond voor de radio spreekt u een vooroordeel uit het zijn toch Alleen tegen stemmers die spreken het heeft dus geen waarde zo'n bijeenkomst

  reageer
 • Sandra

   

  jammer dat u de dingen op Facebook ziet als stemming maken , Ik denk dat zekers hier op ZoZ Facebook groep Zeewolde Ontmoet Zeewoldenaren ) alle meningen voor of tegen uitgesproken dan wel gerespecteerd zullen moeten worden , De komst van het AZC leidt inderdaad soms tot hevige discussies maar op Facebook en zekers hier op ZoZ is ruimte voor zowel voor als tegenstanders , Daarnaast moeten mensen die Tegen zijn dan ook gebruik maken van het recht om zich hierover uit te kunnen laten evenals dat Voorstanders dat recht moeten hebben . Het feit dat op Facebook mensen op worden geroepen om zich vanavond vooral te laten horen is daarom een logisch gevolg en dat geldt niet alleen voor alle tegenstanders maar ook voor de voorstanders van het azc in Zeewolde ,

  reageer
 • Patrick

   

  Nee, niet iedereen is tegen. Maar uit verschillende poll's en onderzoekjes blijkt dat een (ruime) meerderheid van de burgers dat wél is. Maar niet luisteren naar het gepeupel hoor, vooral niet doen! Alleen niet janken als je bij de eerstvolgende verkiezingen echt alle zetels kwijt bent. Wat overigens een zegen voor het dorp zou zijn.

  reageer
 • bb

   

  We zeggen NEEE leer lezen gemeente we zeggen NEE

  reageer
 • Robbie

   

  Deze reactie van deze man verbaast toch niets. Dit is typisch weer zo'n pvda reactie

  reageer
 • visser

   

  Deze meneer staat heel erg ver van de bewoners van zeewolde zeewolde heeft al een azc gehad en nu een polenhotel dat is ZAT!

  reageer
 • Bert

   

  Tuurlijk, niet iedereen is tegen... Meneer Klop en een aantal andere mensen uit de gemeenteraad die het niet interesseren hoe Zeewolde er over enkele jaren uitziet zijn natuurlijk voor. Los van de de vraag of een asielzoekerscentrum gewenst is zijn hier alle verhoudingen helemaal zoek. Ruim 1500 asielzoekers en 600+ Poolse werkzoekers op een kluitje in een klein dorp zonder vertier en grootschalige voorzieningen... Vragen om problemen! Daarnaast de vraag hoelang het AZC hier dan blijft. In Dronten bestaat de in 1994 benodigde 'tijdelijke' opvang al 21 jaar... Overigens is de enige oplossing voor dit probleem opvang in de regio, dus buiten de EU. Voor de miljarden die we alleen al in NL kwijt zijn aan opvang, al dan niet uitzetting, bed/bad/brood voorzieningen voor illegalen, integratie issues, gezinshereniging etc. kun je in de regio voor minimaal 10x meer mensen een zeer goede opvang regelen en filter je gelijk de gelukszoekers eruit. Weg businessmodel voor de mensensmokkelaars, weg problemen met opvang binnen de EU. Daarvoor terug een bijna onbeperkte opvang in de regio voor degenen die het echt nodig hebben totdat het weer veilig is om naar je eigen land/woonplaats terug te gaan en daar, indien nodig, mee te helpen aan de opbouw. Dat is ook waar tijdelijke opvang over gaat; tijdelijk onderdak bieden tijdens oorlog en/of dreiging totdat het weer veilig is om terug te keren. Uiteraard is dit geheel iets voor de Haagse (en EU) politiek.

  reageer
 • Wim2

   

  Natuurlijk is meneer Klop voor een Azc in Zeewolde. Het linkse bestuur wat ook in onze regering zetelt gooit ons geld met emmers tegelijk over de balk.Maar meneer Klop vergeet wel dat we hier met een dorp te maken hebben wat rust wil.We hebben al Polen genoeg die hier tijdelijk verblijven. Zeewolde zegt NEE tegen een azc!! Kom vanavond om 20.00naar de Levant en laat uw stem horen!

  reageer
 • jodi

   

  ja die meneer klop weet het wel mooi te zeggen hij ziet Zeewolde als een gastvrij dorp ja dank je de koekoek als je als rekreant in Zeewolde je vrije tijd komt volmaken word je beloond met een torenhoge forensen rekening en dat zal voor azc ook wel gaan komen want in Zeewolde is niets voor niets

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert