Helft Flevolanders geeft geld niet aan vakantie uit

FLEVOLAND
Bijna de helft van alle Flevolanders zal het vakantiegeld, dat deze maand wordt uitgekeerd, helemaal niet uitgeven aan een vakantie. Dat blijkt uit een peiling onder Flevolandse deelnemers van het EenVandaag-opiniepanel.

Ruim veertig procent van de ondervraagden zegt het geld nodig te hebben om financieel rond te komen. Geld dat niet aan een vakantie wordt uitgegeven, wordt in Flevoland vooral gebruikt om te sparen, voor het aflossen van schulden of grote uitgaven, zoals een auto of de aankoop van een wasmachine.

Een kwart van de Flevolanders zegt het jaarlijkse extra bedrag eigenlijk niet nodig te hebben om op vakantie te kunnen. Tweederde van de ondervraagden heeft het juist nodig om weg te kunnen gaan.

reacties (7)

 • Barbara

   

  Ik ben benieuwd hoeveel % van onze wereldbevolking nog nooit van vakantiegeld heeft gehoord. Weet iemand dat? @.W.? misschien?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Barbara, ik ben gevleid dat je me kennelijk ziet als de aangewezen informatiebron....maar ik zou het werkelijk niet weten. Ik vermoed echter dat vakantiegeld een typisch Nederlands verschijnsel is.

 • Reactie

   

  Een flink aantal mensen (waaronder ikzelf) zijn ooit in de verleiding gekomen om te hoge vaste lasten te accepteren. We dachten dat de bomen tot in de hemel groeiden. Inmiddels hebben wij die lasten teruggebracht door zuiniger te worden, af te lossen ipv uit te geven en overbodige spullen en luxe te verkopen. Onze lasten zijn nu substantieel lager, waardoor het vakantiegeld nu wel over is en we nu best 3x op vakantie zouden kunnen. Doen we niet, met 2x zijn we ook tevreden. Hebben we wel eerst wat voor moeten doen en laten!

  reageer
 • sd

   

  Ruim 2/3 (67 procent) heeft t nodig om weg te gaan, een kwart (25 procent) heeft t helemaal niet nodig en 40 procentgebruikt t voor andere doelen. Dat maakt samen 132 procent. Aha, wat klopt hier niet?

  reageer
 • hano

   

  Er is inderdaad niet meer rond te komen met een normaal inkomen en alle vaste lasten.

  reageer
 • G.M.

   

  wat noem jij een normaal inkomen? De regering zegt 3000,- p.m. en dat heb ik bij lange na niet en met mij velen anderen. Hoeveel kids heb je trouwens? Hoor ik je ook niet over? Nu hebben wij het echt niet slecht, maar zo rooskleurig als jij het doet voorkomen is het ook niet....

 • Gert

   

  En toch gaat iedereen 3 x per jaar op vakantie...

  reageer
 • San

   

  Wat knap dat jij van iedereen weet of ze op vakantie gaan. Dit wordt voor mij al het vierde jaar dat ik opgeen enkele manier op vakantie kan, dus waar je jouw informatie vandaan haalt...

 • Tom

   

  Ik vind jouw reaktie ontstellend dom. Ik ken eigenlijk maar weinig mensen die het zich kunnen permiteren om 3 x per jaar op vakantie te gaan. Ook wij besteden een aanzienlijk deel van ons (dubbele) inkomen niet aan vakantie maar als aanvulling op ons budget om b.v. het huis te onderhouden. Het artikel is in ieder geval gebaseerd op enig onderzoek, jouw post komt uit de onderste regionen van je onderbuik.

 • .\/\/.

   

  Jij misschien wel, ik in ieder geval niet. En velen met mij.

 • laat alle reacties zien
 • A.

   

  Ik kan het niet meer uitgeven aan vakanties, het is een onderdeel geworden van de vaste lasten. Iedereen moet al jaren met de zelfde inkomsten steeds hogere kosten betalen. Er blijft gewoon nooit meer iets over!

  reageer
 • Carry

   

  vroeger konden we er nog wel wat leuks van doen. Tegenwoordig is het het verplichte eigen risico van de zorgverzekering en dan is het op!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert