VVD wil enquête over plein De Rede

DRONTEN
De VVD in Dronten wil dat er een enquête onder Drontenaren wordt gehouden over de plannen voor het plein De Rede. Aan de gemeenteraad werden eerder dit jaar drie varianten gepresenteerd om het plein aantrekkelijker te maken.

Hoewel het college van b en w in eerste instantie 500.000 euro had gereserveerd voor de plannen, lopen de kosten van de drie varianten uiteen van 7 ton tot 2 miljoen euro. Volgende maand hoopt het college met een definitief voorstel te komen. De VVD wil dat eerst aan de bevolking wordt gevraagd of zij bereid is om zoveel geld voor een opknapbeurt uit te trekken.

De partij hoopt dat het college het voorstel aan de raad voorlegt.

reacties (5)

 • jordy

   

  Hans je woont in Dronten ! Wil je nooit meer iets nuchter en  praktisch benaderen ! Dat past bij Dronten

  reageer
 • Richard

   

  laten zoals het is! Zo door het jaar heen gebeurt er best wel wat op het plein. Leuke evenementen zijn er genoeg. Het is niet haalbaar om dit gigantische plein elk weekend vol te hebben door evenementen en dergelijke te organiseren, het plein is gewoon TE GROOT. Steek de centen vanhet onderzoek in een huurverlaging voor de panden die er zitten ( Holland/stromboli/thuis/Kwalitaria/De Viide!) Dit zijn namelijk de ondernemers die we nodig hebben en vast moeten houden! Zorg er daarnaast voor dat het Havenplein een horecaplein wordt (lege pand scooter), dat zou een leuke aanvulling zijn! Als Drontenaar ben ik een beetje zat van het zoveelste onderzoek... Aanpakken die hap!!!

  reageer
 • Gerten

   

  Men neme een grote pot witte betonverf, schilder het hele plein vol parkeervakken, plaats een paar blauwe borden met een witte P er op, klaar is Kees. Dat is het enige waar winkeliers en publiek baat bij hebben. En het kost bijna niets. Maarjaaa,.... ik ben geen ambtenaar, dus zal ik er wel te simpel over denken.

  reageer
 • MW

   

  Idd. Met het plein zelf is niks mis. De oude panden aan de Rede mogen wel een opknapbeurt gebruiken. Leegstaande panden opvullen, alle horecazaken hout of rieten buitenmeubelen en zwarte parasols en het ziet er stukken beter uit. Waar je ook komt, alle pleinen zijn groot en ongezellig. Besparing van 500.000 euro.

  reageer
 • hans

   

  Gewoon zo laten als het is . Huren verlagen regels versoepelen. Probleem opgelost .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert