Aantal WW-uitkeringen in provincie gedaald

FLEVOLAND
Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland is voor de tweede maand op rij gedaald. Dat meldt het UWV.

Het aantal uitkeringen liep in april wel iets minder terug dan in de rest van Nederland. Volgens het UWV komt dit doordat er vooral in Lelystad en Almere nog bovengemiddeld veel mensen een WW-uitkering ontvangen. Ook in Zeewolde zijn dat er iets meer dan gemiddeld.

Gemeten over de laatste 12 maanden doet Flevoland het volgens het UWV beter dan andere provincies. Bij mannen nam het aantal WW-uitkeringen met ruim 10 procent af, maar bij vrouwen is een lichte toename te zien. Volgens het UWV komt dat onder meer door ontslagen in de gezondheidszorg, waar ook de thuiszorg onder valt.
reacties (9)

 • Zonder BTW-bonnetje

   

  Het UWV heeft geen cijfers over de 'parallelle economie'.

  reageer
 • almere

   

  aantal ww uitkeringen gedaald in flevoland , en het aantal bijstandsuitkeringen gestegen he omroep flevoland . maar daar hoor je nooit wat over graag eens een onderzoekje hier na want het uwv weet het allemaal mooi te vertellen nu maar eens de harde cijfers over de bijstand dan

  reageer
 • Jojanneke

   

  Natuurlijk zitten er minder mensen in de WW. Die mensen stromen nu door naar de bijstand. UWV vertelt er gemakshalve maar even niet bij hoeveel van die mensen die uitgestroomd zijn bij de WW daadwerkelijke een échte baan hebben gekregen (en niet uit pure armoede maar zzp-er zijn geworden) en hoeveel er in de bijstand terecht zijn gekomen! Wat een rare manier om cijfertjes naar buiten te brengen. Probeert men de mensen nu een beetje een rad voor ogen te draaien en daarna te gaan vertellen dat de economie zo geweldig opbloeit?? En volgend jaar de mensen die minder dan € 70.000,- verdienen per jaar nog meer belasting te laten betalen? Zoals er nu al met hun vakantiegeld gebeurd is??

  reageer
 • Richard

   

  Ik ben oprecht blij dat er nog mensen zijn die zoals te lezen in voorgaande reacties niet al te goedgelovig zijn geworden met zogenaamd beetje goed nieuws! Inderdaad zeer veel mensen naar de bijstand. Bij deze dus de vraag aan omroep Flevoland...wanneer plaatsen jullie de keiharde cijfers over de mensen in de bijstand in Flevoland??

  reageer
 • lezer.

   

  Nog geen reactie op het lage werkloosheidspercentage op Urk?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tsja

   

  UWV doet het beter voor dan dat het is. Inderdaad meer mensen naar de bijstand. Maar over deze cijfers hoort men nooit iets.

  reageer
 • hano

   

  En het aantal mensen mensen met een bijstandsuitkering is gestegen. Goochelen met cijfertjes. WW is maximaal 2 jaar, daarna bijstand

  reageer
 • KC

   

  Het UWV geeft niet aan hoeveel WW-ers in de bijstand zijn gekomen. .

  reageer
 • Andreee

   

  De vraag is natuurlijk of men dan werk gevonden heeft of gewoon uit de uitkering valt door de, bij mensen met een korte arbeidsgeschiedenis, zeer beperkte duur daarvan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert