Gemeente laat havenkom uitbaggereren

ALMERE
De gemeente Almere laat binnenkort de havenkom van Almere Haven uitbaggeren. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens de Politieke Markt. De diepte van de havenkom is al een tijd een groot probleem. Zo heeft de eigenaar van stoomschip Succes meerdere malen daarover geklaagd, omdat het schip geregeld vast kwam te liggen.

De gemeente was op zoek naar een private partij die de havenkom wil exploiteren. Dat zou de gemeente een besparing van ruim twee ton opleveren.

Nu het gemeentebestuur nog geen geschikte kandidaat heeft gevonden, blijft de exploitatie van de havenkom voorlopig nog in handen van de gemeente.

reacties (2)

 • Hannes

   

  Niet voorlopig maar voor altijd, de kosten van exploiteren, is de verantwoordelijkheid, van de gemeenten. Hopelijk heeft het Stoomschip SUCCES nu meer succes.

  reageer
 • Ron

   

  ik herinner me de tijd dat de noodzaak te baggeren ontkent werd. Later in het aanbestedingsdossier zijn de waterdieptes wel verstrekt. Welke potentiele ondernemer zit er nu te wachten op een beheer situatie waar men eerst al een hoop kosten moeten maken? Maar uiteindelijk is dit toch een positief bericht; er wordt wat gedaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert