De 7 leukste Pinksteruitjes

FLEVOLAND
Het Pinksterweekeinde is begonnen. Wie geen verplicht familiebezoek hoeft af te leggen en ook geen behoefte heeft aan het uitzoeken van een nieuwe bank op de meubelboulevard, kan gewoon in de provincie blijven, want er is genoeg te doen!


ZATERDAG 23 MEI:

1. URK - Urkerdag (vanaf 08:00 uur)

bron: youtube / Pieter van Urk
Urk laat zich van zijn beste kant zien op Urkerdag. Urkers hijsen zich in de traditionele klederdracht, er zijn prachtige kotters met vistuig te zien en natuurlijk is er volop verse vis die ter plekke voor je bereid wordt. De activiteiten vinden plaats rond de haven van Urk.

2. ZEEWOLDE - Boer zoekt burger (10:00 - 16:00 uur)

bron: youtube / deyval
Twaalf agrarische bedrijven in Zeewolde zetten het hek wagenwijd open om de 'burgers' het boerenbedrijf te laten ervaren. De organisatie heeft een zowel een fiets- als een autoroute in het buitengebied uitgezet die langs de verschillende boerderijen leidt. Verder een puddingwedstrijd, de grootste picknick van Flevoland en helikoptervluchten over de boerderijen. Een overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je op www.boerzoektburger.com

3. ALMERE - Kenny B. (14:00 uur)

bron: youtube / TopNotchNL
Zet je op een willekeurig moment van de dag de radio een uurtje aan, dan is de kans groot dat het aanstekelijke 'Parijs' van de Surinaamse zanger Kenny B. langkomt.
Kenny heeft met het nummer een megahit te pakken, en zaterdag is hij in de Almeerse Media Markt voor zijn albumrelease. Natuurlijk gaat hij ook 'Parijs' zingen en kunnen fans met Kenny op de foto.

ZONDAG 24 MEI (Eerste Pinksterdag)

4. BIDDINGHUIZEN - samenkomsten Opwekking (vanaf 10:00 uur)

bron: youtube / Wilko v Dam
Het evenemententerrein in Biddinghuizen is tijdens Pinksteren al jaren het decor van Opwekking. Tijdens de Pinksterconferentie komen duizenden christenen bijeen, onder andere om naar inspirerende sprekers te luisteren. Naar Henk Stoorvogel bijvoorbeeld. Hij leidt de samenkomst met het thema 'Samen gaan voor Gods droom', die om 10:00 uur begint. De dienst wordt gehouden in de grote samenkomsttent op het hoofdterrein.

5. ALMERE - Pinkstermarkt (11:00 - 17:00 uur)

bron: flickr / Daniel Farrell
Planten en bloemen, sieraden, kleding en snacks; je vindt het allemaal op de Pinkstermarkt op het Stadhuisplein. Met ongeveer 150 marktkramen is er voor ieder wat wils. En kan je zondag geen keuze maken? Geen probleem, want maandag staat de markt er ook nog!


MAANDAG 25 MEI (Tweede Pinksterdag)

6. MARKNESSE - Open dag zweefvliegclub Noordoostpolder (10:00 - 16:00 uur)

bron: youtube / Gerben van den Berg
Zweefvliegclub Noordoostpolder laat de vloot zien en geeft tekst en uitleg over zweefvliegen tijdens de open dag in Marknesse. Bij goed weer wordt er de hele dag gevlogen en kan je zelf meevliegen! De zweefvliegclub zit aan de Voorsterweg 21.

7. ZEEWOLDE - Doe natuurlijk dag (11:00 - 16:00 uur)

bron: Flickr / Ferdi De Gier
Natuurmonumenten, de Biezenburcht en Even Buiten nodigen iedereen uit voor de tweede editie van de Doe Natuurlijk Dag. Naast excursies en wandelingen in natuurgebied Harderbroek staan er stoere activiteiten op het programma, zoals pijl en boog maken van wilgentenen en bushcraft (vuur maken). Plaats van handeling is de Biezenburcht, Knardijk 40.
reacties (10)

 • pzaal

   

  De radio aan zetten noemen wel tegenwoordig een uitje? Haha wie heeft dat nou bedacht?

  reageer
 • adri

   

  Ja klopt lijkt me leuk om te organiseren.

  reageer
 • Joop

   

  Fijn, weer een weekend met zondagrijders op de weg. Files, ongelukken en ergernis. Blijf je dan maar thuis, zit je in het lawaai van je klussende buren. Schaf die verplichte vakanties toch eens af! En hef dat Citymarketing Lelystad ook maar op inderdaad.

  reageer
 • Wieb.

   

  Taak voor je weggelegd Adri, kom met ideeën en organiseer iets. Misschien wil Toos je wel helpen. Succes.

  reageer
 • leo

   

  naar urk geweest top dag! Dank urk

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • brid

   

  Waarom niets over de Batavia market? Deze staat er weer met pinksteren

  reageer
 • Toos

   

  Er is toch nooit wat te doen zondags in het cetrum van Lelystad Ze hebben het altijd maar over Almere op de radio ook Hopelijk wordt het nog eens beter

  reageer
 • lely

   

  23&24 mei is er nk windsurfen in lelystad. Bij de hurkende man. Er leuk om daar naar toe te gaan!zie fb hoekipa dijk

  reageer
 • Harry

   

  Maar wie wil nou ook in Lelystad wonen ik gelukkig niet

  reageer
 • adri

   

  En lelystad doet weer niks. Nou ik ben weg hier. Doeii

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert