Problemen met treinverkeer tussen Almere en Lelystad

FLEVOLAND
Het treinverkeer tussen Almere en Lelystad was de hele avond ontregeld door een stroomstoring in het veiligheidssysteem. Er reden beperkt treinen tussen Almere en Lelystad. Tussen Almere en Almere Oostvaarders was helemaal geen treinverkeer mogelijk. Er werden bussen ingezet.

De problemen zijn veroorzaakt door een kabelbreuk bij werkzaamheden aan het spoor bij Almere Centrum. Het treinverkeer heeft een groot deel van de middag helemaal platgelegen. De problemen ontstonden rond half één.

Vijf treinen in Flevoland kwamen toen stil te staan op het spoor en reizigers mochten de trein niet uit. De treinen zijn later toch stapvoets naar perrons gereden en de passagiers konden de treinen verlaten.


reacties (19)

 • Andreee

   

  Pretreizigers moeten niet zeuren over bestemmingen waar ze helemaal niet naar toen moeten.

  reageer
 • Antje

   

  Het ging om een signaalkabel voor de seinen. De reparatieploeg moet opgetrommeld worden en de reparatie uitvoeren. Daarna moet er nog getest worden. Dan zit men snel aan de zes uur.

  reageer
 • Herman

   

  Hoeveel bussen denk jij, dat de NS bij elk station standaard heeft staan voor het geval, dat er uitval is? GEEN, die moeten allemaal eerst geregeld worden bij bus bedrijven, die dan ook nog maar bussen beschikbaar moeten hebben. Makkelijk klagen, als je totaal NIET weet, wat er allemaal gedaan moet worden, om de klagers ter wille te zijn.

  reageer
 • Kareltje

   

  Dat de stroom uitvalt, daar kan de NS weinig aan doen. Maar de informatievoorziening was zóóó slecht! Zat in de Sprinter naar Amersfoort en moest eigenlijk overstappen in Weesp naar Almere. Maar die trein reed dus niet. De trein naar Amersfoort bleef een kwartier op Weesp stil staan en toen werd er omgeroepen dat je het beste mee kon reizen naar Naarden-Bussum, om daar de trein naar Almere te pakken. Komen we aan op Naarden-Bussum: géén treinen naar Almere, alleen een trein naar... Weesp! Aarrgghhh! Overigens belachelijk dat het ruim 6 uur moet duren om een kapotte stroomkabel te vervangen!

  reageer
 • dennis

   

  Waar gewerkt wordt vallen spaanders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jvb

   

  ongelofekijk slecht NS, trein van Adam naar Almere stopt in Weesp en daar zouden bussen gaan naar Almere. 2 man met geel hesje van NS zeggen "ik weet net zoveel als u", waarom sta je daar dan man??? Komt er na 45 min een bus, 80 man wachten dus past niet, niemand die wat zegt of weet. NS schandalig, dat er een storing is dat kan maar Zorg dan dat je communicatie oke is en oplossingen biedt !!

  reageer
 • Rebecca Liem

   

  Konden ze het niet eerder zeggen in de treinen of station dat er storingen waren en dat de treinen niet verder gingen Dan Amsterdam Centraal. Ik dacht laat ik even naar Almere gaan, omdat ik toch in de trein zat richting Almere terwijl ik uit Schiedam kom en ook naar huis kon gaan in Delft. Ben van af 13.00 uur gaan reizen vanaf Schiedam Nieuwland tot Almere Centrum. 3 uur lang te reizen om naar bestemming te komen en dan bleef ik daar korter dan geplant omdat het weer tijd is om naar huis te gaan. Vanaf 17.30 vertrok ik om naar huis te gaan. Er waren veel vertragingen en ik had vertraging van 30 min. Belande in Amsterdam zuid ,zat o.a vast in Schiphol en kon daar pas de IC richting Delft nemen om 20.16 uur en was aangekomen om 20.55.

  reageer
 • KC

   

  daar heb je gelijk in, maar ProRail gaar over de infrastructuur en daar is de NS de dupe van. Het is zo makkelijk dat NS de schuldige is.

  reageer
 • Roel

   

  Inderdaad KC hou hier mee op. Men koopt een kaartje van NS om van A naar B recorder vervoerd en niet van ProRail.

  reageer
 • Havenaar

   

  Het gaat om een kabelbreuk door werkzaamheden. Een menselijke fout. Dan ligt het meteen weer aan NS ? Bekrompen denkers.

  reageer
 • Filmwijkster

   

  Grap-jas, de file naar Almere (vanmiddag) was erger dan de vertraagde trein reis naar Almere

  reageer
 • Paul

   

  Een schande. Elke keer weer is de reiziger ongewild de dupe. Hiermee worden reizigers de auto ingejaagd. Het is geen verstandige beslissing meer om de trein te nemen.

  reageer
 • Wim

   

  Ik heb geen Contract met ProRail maar met de NS sorry

  reageer
 • KC

   

  je moet bij ProRail zijn en niet bij de NS

  reageer
 • Ab

   

  GELUKKIG al 3 jaar geleden besloten om niet meer met de trein te reizen.

  reageer
 • TTspot

   

  ......maar de board ontvangt weer dikke bonussen eind dit jaar. Wanneer worden ze in Den Haag eens wakker???

  reageer
 • A.

   

  Ik doe regelmatig mee aan deze spontane Ns schoolreisjes maar dit is echt belachelijk. Bussen die er eventueel al zijn rijden leeg we of (1x per uur) stoppen op een plek waar mensen net aankomen lopen omdat ze niet door de massa heen kunnen om de mensen die hier al 2(!) uur netjes wachten op tr pikken. Daarnaast is er geen Ns medewerker te bekennen die het eventueel regelt

  reageer
 • Milo

   

  Kan een leuke boel worden vanmiddag met al die kakelende kippen van de Libelle zomerweek die met de trein naar huis willen!924

  reageer
 • fritsie

   

  Haha. Dames gaan helemaal los op Twitter. Daar gaat je dagje zomerweek. Zie ns_online

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert