Schouwburg ontslaat twee projectleiders na kritiek

ALMERE
Schouwburg Almere heeft twee projectleiders ontslagen. Dat heeft directeur Jeroen van de Wiel bevestigd. Zij hadden het vertrouwen in de directie opgezegd, maar vonden geen gehoor bij de Raad van Toezicht. Die bleef achter Van de Wiel en zijn beleid staan.

Volgens Van de Wiel waren er in totaal vier projectleiders met kritiek. Twee van hen konden na een gesprek weer aan het werk, voor de andere twee was geen plek meer. Verantwoordelijk wethouder Frits Huis laat weten dat hij er vanuit gaat dat dit de plannen voor een nieuwe kunstinstelling niet in de weg zit. Hij houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

De Schouwburg Almere, die is gehuisvest in gebouw de Kunstlinie, is op dit moment het middelpunt van een grote reorganisatie. Het gebouw moet volgens de gemeente voor miljoenen worden verbouwd, waarna er onder de naam KAF een brede kunstinstelling in komt. De Schouwburg maakt daar onderdeel van uit.

reacties (9)

 • -Z-

   

  Eigenlijk ben ik meer benieuwd naar waar inhoudelijk het conflict zit. Ontslagen of niet, waarover verschillen inzichten ? Maar juist die informatie blijft binnenskamers. Dus ... wie noemt man en paard, naam en conflict ?

  reageer
 • Ab

   

  Schandalig want dit gaat over gemeenschapsgeld. Duur betaalde consulatants en een beetje vechten ovrr de macht dasr. Allemaal ontslaan die gasten.

  reageer
 • Kees

   

  Ah een genuanceerde mening gebaseerd op feiten.

 • louie

   

  Nou, het zal allemaal wel maar ik vind het plan dat er is er heel goed uitzien. En ja, kan best dat mensen die er al 20 jaar zitten daar dan moeite mee hebben. En ja, die moeten dan inderdaad weg.

  reageer
 • Kees

   

  Ook dit is een scenario. Maar de conclusies waren her al getrokken hoor.

 • havenaar

   

  Wie kritiek heeft gooi ik er uit en als je je mond houdt mag je blijven. Ik zou zeggen Van der Wiel eruit met zijn dure verbouwing. Een enge man die gewoon niet tegen kritiek kan. Weet u nog dat interview over de verbouwing waar hij geen antwoord op wilde geven en toen maar iets riep van "het is een duur gebouw". Intern zijn er ook genoeg verbouwingen geweest want het hele team wat boven zat moest weer verkassen van deze meneer en nu zit hij daar geheel alleen. Kan hij met zijn gitaar spelen als hij aanwezig is. Zit er nog iemand met verstand in de gemeenteraad of Raad van Toezicht of niet.

  reageer
 • lexxie

   

  Als het allemaal maar niet ten koste gaat van het gegraai aan de top want dat zou jammer zijn

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kees

   

  Hij is fijn

  reageer
 • ron

   

  wat wordt ik toch moe van dit soort gedrag en goedpraten. idee opgedaan bij de SVB waar iemand een positief twitterbericht moest sturen alvorens betaald te krijgen? soms heb ik de blijkbaar ijdele hoop dat we inmiddels in een andere samenleving zitten maar nee hoor. Wie zitten er eigenlijk in die RvT ?

  reageer
 • Kees

   

  Je kiest partij , terwijl je de feiten niet kent. Daar wordt ik nu zo moe van. Gelijk meppen.

 • Piet

   

  2 projectleiders ontslagen??? Dit is onjuist! Hij heeft 4 projectleiders ontslagen! Raad van Toezicht blijft achter zijn beleid staan??? Zij bedoelen zeker het beleid van de ontslagen managers, want Jeroen heeft het beleid niet bedacht, hoor.

  reageer
 • Almeerder

   

  Omroep Flevoland heeft helaas geen moeite genomen om alles grondig uit te zoeken. Feiten: De directeur heeft weinig tot niets gedaan sinds zijn aantreden. Tot 3 weken geleden bestond het managementsteam uit 6 leden. Alle 6 hebben het vertrouwen in de directeur opgezegd. Op dat moment heeft hij 1 van de leden op staande voet ontslagen (zzp'er, dus makkelijk!). Gisteren heeft hij overige 5 leden geïntimideerd: Of je trekt je motie van wantrouwen per direct in, of je wordt ontslagen. 3 managers hebben bevestigd geen vertrouwen in hem te hebben en zijn per direct ontslagen. Let op: 2 vaste medewerkers en 1 zzp'er (zzp'ers telt de heer Van der Wiel blijkbaar niet mee!). Twee overige managers zagen zich genoodzaakt hun vertrouwen in de directeur "uit te spreken" en mochten blijven. Conclusie: In totaal waren er 6 managers, waarvan 4 in vaste dienst en 2 zzp'ers. Van 6 managers zijn in totaal 4 managers weggestuurd en 2 mochten er uiteindelijk "aanblijven" nadat ze binnen een uur hun vertrouwen in de directeur hadden "teruggevonden". Regelrechte intimidatie! En, neeeeen, niemand bij de schouwburg heeft nog vertrouwen in deze directeur. Iedereen is doodsbang voor deze man.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Feiten. Je schudt ze naar believen uit de mouw.

 • Joke

   

  Wat een groot geluk dat u er bent, dankjewel.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert