Schouwburg ontslaat twee projectleiders na kritiek

ALMERE • Vr 22 mei 2015 | 13:14 • Vrijdag 22 mei 2015 | 13:14
Schouwburg Almere heeft twee projectleiders ontslagen. Dat heeft directeur Jeroen van de Wiel bevestigd. Zij hadden het vertrouwen in de directie opgezegd, maar vonden geen gehoor bij de Raad van Toezicht. Die bleef achter Van de Wiel en zijn beleid staan.

Volgens Van de Wiel waren er in totaal vier projectleiders met kritiek. Twee van hen konden na een gesprek weer aan het werk, voor de andere twee was geen plek meer. Verantwoordelijk wethouder Frits Huis laat weten dat hij er vanuit gaat dat dit de plannen voor een nieuwe kunstinstelling niet in de weg zit. Hij houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

De Schouwburg Almere, die is gehuisvest in gebouw de Kunstlinie, is op dit moment het middelpunt van een grote reorganisatie. Het gebouw moet volgens de gemeente voor miljoenen worden verbouwd, waarna er onder de naam KAF een brede kunstinstelling in komt. De Schouwburg maakt daar onderdeel van uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel