Notitie dierenwelzijn na de zomer klaar

ALMERE
De Almeerse wethouder Frits Huis komt na de zomer met een notitie over dierenwelzijn in de stad. Daarin zal hij beschrijven wat de gemeente doet op het gebied van opvang, verzorging en bescherming van de dieren en wat het allemaal kost.

Tijdens een discussie donderdagavond op de Politieke Markt over dierenwelzijn bleek dat een meerderheid van de gemeenteraad een motie van de PVV en GroenLinks steunt. Daarin wordt het college van b en w opgeroepen in gesprek te gaan met partijen die zich bezig houden met dierenwelzijn in de stad.

Op basis daarvan zou de wethouder voor het einde van dit jaar een volwaardig dierenwelzijnsbeleid moeten formuleren. De twee fracties willen ook dat één wethouder verantwoordelijk wordt voor het dossier dierenwelzijn in Almere.

reacties (2)

 • Stichting Zwerfkat Almere

   

  We hopen dat er inderdaad iets voor dieren die buiten de boot vallen iets gedaan kan worden.Wij proberen ook de mensen te helpen die in de schuldsanering zitten om hun (in ieder geval) de katten te laten steriliseren/castreren zodat er geen kittens meer geboren hoeven te worden die ook weer zwanger worden.Wil me graag aanmelden om erbij te kunnen zijn. Met vriendelijke groet, Ria Ooms

  reageer
 • Henri

   

  Klinkt goed! Ga zo door meneer Huis!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert