Inwoners kunnen vergadering over azc volgen op scherm

ZEEWOLDE
In de oude brandweerkazerne van Zeewolde hangt dinsdagavond een scherm waarop de raadsvergadering live te volgen is. De vergadering vindt plaats in de raadszaal maar daar is op de publieke tribune maar plek voor 60 mensen en de gemeente verwacht veel meer mensen.

De raadsleden praten dan namelijk over de aanvraag van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor een nieuw asielzoekerscentrum aan de Bosruiterweg.

Veel inwoners vrezen dat het dorp wordt overstroomd door vluchtelingen, wat ten koste zou gaan van de veiligheid en leefbaarheid. Bij een informatiebijeenkomst donderdagavond waren circa 500 mensen aanwezig.

reacties (12)

 • klaas

   

  Echt..? Waar gaat dit over

  reageer
 • Haho

   

  krijgen onze Poolse hard werkende vrienden ook de gelegenheid hun mening te geven zij krijgen nieuwe buren de gemeente zou er goed aan doen ook naar hun mening te vragen of doen die niet ter zake? Gevoelsmatig gaan ze daar denk ik aan voorbij.

  reageer
 • Haho

   

  krijgen onze Poolse hard werkende vrienden ook de gelegenheid hun mening te geven zij krijgen nieuwe buren de gemeente zou er goed aan doen ook naar hun mening te vragen of doen die niet ter zake? Gevoelsmatig gaan ze daar denk ik aan voorbij.

  reageer
 • Fietser

   

  Wat klagen jullie nou over 1500 asielzoekers! Jullie zouden je eens meer druk moeten maken over die 1500 auto's die de hele dag door het dorp rijden. Neem eens de fiets (!!), dan wordt het ook een stuk aangenamer in Zeewolde. Ik pleit bij deze dan ook tevens voor een jaarlijkse autoloze dag in Juni.

  reageer
 • Jay

   

  Hans is kennelijk niet gewend te nuanceren. Ik ben gek op boerenkool, maar ik hoef geen kilo op mijn bord. Ik luister graag naar muziek, maar niet op volume 10. En als ik een feestje geef weet ik dat er geen 50 mensen in mijn huiskamer passen.... zoiets.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  Ze zijn welkom, het is onze plicht mensen die vluchten voor oorlog en geweld op te vangen! Hoe egoistisch kun je zijn door wel de doden te herdenken van hen die hun leven gaven voor onze vrijheid, vervolgens ook die vrijheid te vieren, maar mensen die nu op de vlucht zijn te weigeren. Ik erger me mateloos aan het geschreeuw van veel Zeewoldenaren.

  reageer
 • Jay

   

  Te laat, te laat, zei Duimelot. De raad besliste allang over het AZC-lot.

  reageer
 • janh

   

  Als straks 1500 asielzoekers zich huisvesten in een gemeente van 22.000 inwoners dan is dat zo'n 7% aandeel. In een stad als Rotterdam zijn er 620.000 inwoners. Bij een gelijk aandeel zou Rotterdam er zo maar 43.000 inwoners bij krijgen. Hoe zou men daar reageren? Wat zou burgemeester Aboutaleb doen? Een dergelijk COA verzoek accepteren?

  reageer
 • visser

   

  Het gaat werkelijk nergens meer over in zeewolde en zeewolde heeft al een azc gehad ! Alsof er hier nog niet genoeg polen werken voor zon klein dorp dus bijna twee op de tien inwoners word is of pools of vluchteling..

  reageer
 • Wim2

   

  Dus vanuit de brandweerkazerne geen inspraak, alleen ergeren aan de raad... Waarom de raadsvergadering niet voor 1 keer ook in een grote zaal? Zeewolde zeg nee tegen dat azc!!!

  reageer
 • Luke

   

  „Wie schreeuwt, ontbreekt het aan argumenten”

  reageer
 • Opa77

   

  Volgende week gaat de gemeente mensen geld aanbieden om voor te stemmen.. Zeewolde begint een bananen republiek te worden, alleen nog een paar nieuwe buitenlanders erbij en klaar is Kees...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert