Interne problemen groter bij Schouwburg

ALMERE • Vr 22 mei 2015 | 20:41 • Vrijdag 22 mei 2015 | 20:41
De interne problemen bij Schouwburg Almere zijn groter dan directeur Jeroen van de Wiel vrijdagmiddag deed voorkomen. Dat blijkt uit een mailwisseling binnen de Schouwburg waar Omroep Flevoland de hand op heeft weten te leggen.

Zo zouden er niet twee, maar vier projectleiders zijn ontslagen. Bovendien zou een andere projectleider zich beraden op haar positie. In totaal zouden zes van de zeven projectleiders begin mei het vertrouwen in Van de Wiel hebben opgezegd, maar zij vonden geen gehoor bij de Raad van Toezicht. Die bleef achter Van de Wiel en zijn beleid staan. De betrokken projectleiders waren niet bereikbaar voor commentaar.

De Schouwburg Almere, die is gehuisvest in gebouw de Kunstlinie, is op dit moment het middelpunt van een grote reorganisatie. Het gebouw moet volgens de gemeente voor miljoenen worden verbouwd, waarna er onder de naam KAF een brede kunstinstelling in komt. De Schouwburg maakt daar onderdeel van uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel