Interne problemen groter bij Schouwburg

ALMERE
De interne problemen bij Schouwburg Almere zijn groter dan directeur Jeroen van de Wiel vrijdagmiddag deed voorkomen. Dat blijkt uit een mailwisseling binnen de Schouwburg waar Omroep Flevoland de hand op heeft weten te leggen.

Zo zouden er niet twee, maar vier projectleiders zijn ontslagen. Bovendien zou een andere projectleider zich beraden op haar positie. In totaal zouden zes van de zeven projectleiders begin mei het vertrouwen in Van de Wiel hebben opgezegd, maar zij vonden geen gehoor bij de Raad van Toezicht. Die bleef achter Van de Wiel en zijn beleid staan. De betrokken projectleiders waren niet bereikbaar voor commentaar.

De Schouwburg Almere, die is gehuisvest in gebouw de Kunstlinie, is op dit moment het middelpunt van een grote reorganisatie. Het gebouw moet volgens de gemeente voor miljoenen worden verbouwd, waarna er onder de naam KAF een brede kunstinstelling in komt. De Schouwburg maakt daar onderdeel van uit.

reacties (8)

 • dennis

   

  Stop toch met het verkwanselen van geld aan deze bodemloze prestigieuze projecten voor verwaande leiders. Laat ze eerst maar eens bewijzen dat ze iets kunnen voor er 3,2 miljoen gegeven wordt.

  reageer
 • ron

   

  wil iemand eens uitleggen hoezo 7 projectleiders op 1 gebouw. welke respectieve rollen hebben die dan ? en al is het maar een glimp van inhoudelijke discussie tonen.

  reageer
 • Ab

   

  Belachelijk deze machtsstrijd gaat de burger weer veel geld kosten.

  reageer
 • peter

   

  Haantjes Haantjes gedrag kost vaak veel geld.

  reageer
 • Peter

   

  Wat een waterhoofd die schouwburg, het zevenkoppig monster is onthoofd! Zo kun je het ook zien. Ik vraag mij af of al deze functies weer opnieuw ingevuld zullen worden? Zo'n Raad van Bestuur blijft niet voor niets achter de directeur staan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed

   

  Kunnen we de 3,5 miljoen nog terug draaien. Het ruzie maken is zo te zien al begonnen. Dit belooft weer een bodemloze put te worden.

  reageer
 • KC

   

  Laat Jeroen maar hand in eigen boesem steken.

  reageer
 • Rutger

   

  De verbouwing van de schouwburg is de grootst mogelijk onzin. Gebouw staat er pas een jaar of 10 en bovendien: waarom zouden er na de verbouwing opeens wel bezoekers komen? Steek die 8 miljoen liever in wat nuttigers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert