Motorrijder overleden na ongeval op A6

EMMELOORD
Een 38-jarige man uit Joure is zondagochtend vroeg overleden nadat hij met zijn motor tegen een lantaarnpaal was aangereden. Dat meldt de politie.

Het dodelijke ongeval gebeurde rond 5.30 uur in de bocht van de A6, bij knooppunt Emmeloord. Door nog onbekende oorzaak is de man van de weg afgeraakt, vervolgens in de berm terecht gekomen en daarbij heeft hij een lantaarnpaal geraakt. De bestuurder was op slag dood.

Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse hebben ter plaatse een technisch onderzoek verricht. De oprit van de N50 naar de A6 is enige tijd afgesloten geweest voor dit onderzoek.

reacties (11)

 • Antje Ha

   

  Dan was hij al bijna door de bocht op weg naar Ketelbrug? Wat kan er dan nog mis gaan

  reageer
 • Dick

   

  Als je plaatselijk bekend was geweest en de foto's had bekeken dan had je geweten dat het juist op het stuk A6 tussen Knp Emmeloord en Ketelbrug was. Want KNP Emmeloord naar Lemmer heb je geen viaduct. En je ziet heel duidelijk het viaduct Nagelerweg op de foto's. En dan klopt het toch? De oprit N50 --> A6 afgesloten? Die voegt zich op links bij de A6.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Volgens het kaartje was het ongeluk in de Noord-richting. Het was ook "De oprit van de N50 naar de A6" en niet andersom. Dat wil zeggen gewoon het verlengde. Overigens staan er vaak fouten in de stukjes.

  reageer
 • Dick

   

  En de N50 gaat ook wel degelijk rechtdoor als je in de richting Lemmer rijdt. Maar als je de foto's zo ziet is de goeie man vanaf Lemmer de A6 opgedraaid en daar de macht over het stuur verloren. En dan kom je idd 3 lantaarnpalen, die op het puntstuk staan, tegen. Dat de man van Kampen/Ens kwam staat nergens geschreven. Dat de oprit van de N50 afgesloten is geweest is alleen om de brokken op te ruimen en onderzoek te doen.

  reageer
 • JeeBee

   

  Van de N50 naar de A6 is wel degelijk een bocht, en wel eentje van 270 graden rechtsom. Maar aan de buitenkant staan geen lantaarnpalen, deze staan in de binnenbocht. Er is wel een vangrail aan de buitenkant, alleen niet in de eerste paar meters van de bocht geloof ik.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  Volgens het artikel is het de weg rechtdoor. N50 naar A6. Wellicht is daar geen vangrail? Palen en bomen langs een rechte weg zijn ook niet handig maar met 100km/h is twee meter van de weg ook niet genoeg. Overigens zijn verkeerspleinbochten altijd al van vangrail voorzien. Mestal met motoronderplank. Wel vreemd zijn de vijvers en bulten in de binnenbocht

  reageer
 • Waterwijker

   

  De oplossing is even simpel als schokkend: Er horen aan de buitenkant van een bocht geen obstakels zoals lantaarnpalen of bomen te staan. Hooguit een dikke laag struikgewas. Als schokdemper.

  reageer
 • marco

   

  U heeft het over de bocht richting Friesland. Dit was de bovht richting Lelystad.

  reageer
 • Bas

   

  Het blijft vreemd. Elk jaar glijden er wel een paar auto's uit de bocht en vorig jaar diverse auto's in 1 week. Rijkswaterstaat ontkent dat het aan het asfalt ligt maar dat is na eigen onderzoek. Waarom geen onderzoek door de raad voor Veiligheid? Bij de automobilisten was er gelukkig alleen blikschade maar nu valt er een dode te betreuren.

  reageer
 • Marieke

   

  vreselijk. Gecondoleerd voor alle nabestaanden.

  reageer
 • Dennis

   

  Gecondoleerd voor alle familieleden en vrienden. Een ongeluk zit met de motor in een heel klein hoekje. Heel erg dat het zo moet aflopen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert