Van Bochove voorzitter commissie vliegveld

LELYSTAD
Oud-wethouder en oud-Tweede Kamerlid Bas Jan van Bochove is benoemd tot voorzitter van een commissie die zich bezighoudt met Lelystad Airport.

Het gaat om de Commissie Regionaal Overleg Lelystad (CROL). Daarin zitten alle belanghebbenden van de luchthaven, zoals de provincie, gemeenten, het bedrijfsleven, milieuorganisaties en omwonenden. De commissie moet er op toezien dat de afspraken worden nageleefd, die recent in het Luchthavenbesluit over Lelystad Airport zijn vastgelegd. De commissie kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen, maar heeft niet de macht om sancties op te leggen. Die bevoegdheid ligt bij het Rijk.

Van Bochove is voorgedragen door de regio en benoemd door minister Schultz van Infrastructuur en Milieu. De Lelystedeling zat tussen 2002 en 2012 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij wethouder in Lelystad. Op dit moment is Van Bochove waarnemend burgemeester in Weesp.

reacties (9)

 • Opa77

   

  Een beetje kort door de bocht meneer X !!! wat meer respect voor een dame AUB!!

  reageer
 • Met jouw hele verhaal bedoel je dus, dat er alleen op JOUW belang gelet moet worden, toch?

  reageer
 • Roel

   

  Wat een schandalige opmerkingen hier. De heer Van Bochove is zeker niet van mijn politieke richting -integendeel- maar ik ken hem al tientallen jaren als een deskundig en vooral integer bestuurder. Succes en ik hoop dat u in de Eerste Kamer wordt gekozen.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik vond destijds vooral de verhalen uit Den Haag in de Flevopost van deze heer wat erg lang van stof. Ik werd er niet echt door meegenomen in een richting waarvan ik hoopte enige verlichting in het zicht te krijgen. Verder zit het haar altijd op goede lengte en de moderne bril maakt het geheel tot een goede aanblik. Het zicht wil nu eenmaal wat. Succes dan maar weer op de volgende post en vooral letten op het milieu a.u.b. Niet te veel ganzen laten vergassen ter wille van welk eigen belang dn ook.

  reageer
 • Tom

   

  een welgemeend van harte Bas-Jan!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Ach, tegenwoordig is het mode om bestuurders te beschimpen. In veel gevallen druipt de persoonlijke frustratie en de afgunst er van af.

  reageer
 • Frans

   

  Tsja, zo kun je het ook benaderen. Ik heb Van Bochoven in zijn tijd als wethouder leren kennen als een bekwaam bestuurder. Alleen zal Ploot het wel beter weten dan ik en dus alle reden hebben dit zo heerlijk ongenuanceerd de wereld in te slingeren.

  reageer
 • Ton van Wijlen

   

  Wat een ongelooflijk flauwe opmerking.

  reageer
 • Ploot

   

  Van harte gefeliciteerd Bas, zo zie je maar, dat is het voordeel van politiek. Al presteer je geen bal, er komt altijd een erebaantje voorbij. Nu kan je weer lekker in je pluche gaan zitten en anderen voor je laten werken!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert