Deel nieuwbouw centrum Almere Buiten afgeblazen

ALMERE
Een deel van de geplande nieuwbouw in het centrum van Almere Buiten gaat niet meer door. Het gaat om een blok winkels naast de Hema en een kiosk op het Rio de Janeiroplein. Projectontwikkelaar Multi Vastgoed wil op dit moment het risico voor het ontwikkelen daarvan niet lopen.

Omdat het te ontwikkelen stuk aan de rand van het winkelgebied ligt belemmert het afblazen van de plannen het functioneren van het centrum niet, zo zegt de gemeente Almere. Als de markt weer aantrekt bestaat de kans dat het winkelblok naast de Hema alsnog ontwikkeld wordt.

Op het Rio de Janeiroplein komt nu maar één kiosk te staan, in plaats van de geplande twee. De kiosk op het plein zal gebruikt gaan worden door Paul's IJs.

reacties (6)

 • Arie

   

  Alles on hold en terug aan het water!

  reageer
 • Willem

   

  DoeMere afbreken en centrum Buiten uitbreiden!

  reageer
 • Blond

   

  Ik zal wel een blond moment hebben, maar DoeMere is toch echt iets anders dan BuitenMere. DoeMere is het overdekte winkelcentrum waar DHZ- en woninginrichtingszaken zitten. BuitenMere is het winkelcentrum waar de Hema, Albert Heijn, C1000, ICI Paris XL, de visboer en andere winkels zitten. Dus kijk eerst even waar het artikel exact over gaat voor je kritiek gaat spuien over het opknappen/afbreken van een compleet ander winkelgebied.

  reageer
 • @Pzaal

   

  Wie zijn "ze" die dit gaat betalen? Niet gehoord van crisis in de bouw en de detailhandel? En met "gevoel van vroeger" ga je echt niets oplossen. Integendeel, je maakt het alleen erger.

  reageer
 • joop

   

  DoeMere moet je gewoon afbreken, die tijd is voorbij, al een jaar of 10

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Ze moeten dat DoeMere eena opknappen. Het ziet er niet meer uit, het hele gevoel vroeger is daar verdwenen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert