Collegepartijen verdeeld over komst azc

ZEEWOLDE
Collegepartij VVD is tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde voor 900 tot 1.500 mensen. De partij vindt de komst van asielzoekers in het dorp een risico voor de openbare orde. De locatie en de omvang van het azc is volgens de VVD onacceptabel. Dat is dinsdagavond duidelijk geworden bij een beraad van de Zeewoldense gemeenteraad.

De andere collegepartijen Leefbaar Zeewolde en ChristenUnie/CDA zijn wel voor de komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde, maar onder voorwaarden. Zo wil het CDA kijken naar een andere locatie in verband met het aangrenzende Polenhotel en Leefbaar Zeewolde maar 200 asielzoekers opvangen.

Leefbaar Zeewolde twijfelt aan de geloofwaardigheid van coalitiegenoot VVD, omdat de VVD-wethouder straks mogelijk moet meewerken aan de komst van het azc.reacties (25)

 • Waarom wordt er geen AZC in Lelystad, Urk of Espel geplaatst? Daar is er namelijk geen!

  reageer
 • Henk

   

  Tranentrekkende verhalen van begane Zeewoldenaren. Voor hen moet het toch geweldig zijn om ze in huis te nemen? Waarom zetten ze zich hier niet voor in? Opmerkelijk wederom dat anderen zich alles moeten laten welgevallen voor HUN idealen. En dat noemen ze sociaal.

  reageer
 • Klaas

   

  Hou maar eens een referendum onder de bewoners (zij die jullie salaris betalen) en dan denk ik dat de uitkomst toch wel anders is.

  reageer
 • nederland

   

  Ze kunnen altijd erna nog bij koops aan de slag

  reageer
 • Saint

   

  Ik begrijp best dat deze mensen ergens tijdelijk moeten worden ondergebracht, maar hoe ziet straks de supermarkt eruit, rijen tot buiten de deur, folder is het gemeente huis in Pools, Swahili enz, wie gaat de orde handhaven? Die 1 1/2 politieagent die staakt of in Lelystad zit. Wat mij betreft gaat het allemaal te snel en ondoordacht. Mensen die vinden dat ze zo snel mogelijk moeten komen, kunnen ze zelf ook in huis nemen. Dan kunnen zij aangeven waar er bijgestuurd moet worden. Nee eerst goed over nadenken en dan pas doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wim

   

  In Dronten? In de gemeente ja, maar niet in Dronten zelf. Op een plek waar betrekkelijk weinig mensen last van de bewoners van het AZC hebben. Helaas ondervinden wel langsfietsende vrouwen regelmatig overlast van mannen welke daar verblijven. Blijkbaar kan met niet goed omgaan met nederlandse blanke vrouwen en is het nodig om deze na te schreeuwen en zo...

  reageer
 • wim

   

  Neem je toch samen met de andere voorstanders zelf een paar gelukzoekers in huis? Toch een positieve bijdrage aan de opvang van zgn vluchtelingen en een (uitbreiding van) AZC is dan niet nodig. En voor de voorstanders ook nog eens een goed gevoel....

  reageer
 • Joke

   

  Zo goed is dat advies niet. Mensen zoals u zijn maatschappelijk niet betrokken en hebben geen meerwaarde op dit gebied. Hou u dan ook met andere dingen bezig dan reageren op iets waar u geen verstand van heeft. Als de veiligheid van de openbare orde word aangetast moet men hard optreden. Gewoon binnen de regels en wetten. Dat is ons goed recht. Succes met wegkijken.

  reageer
 • Joke

   

  Wat hebben jullie toch met/tegen de overheid. Gratis goede raad van Joke: leg uw wantrouwen af en ga genieten van het leven.

  reageer
 • onbegrip

   

  Ja met die haventjes is erg vreemd gegaan nu zijn het alsnog dure ligplaatsen geworden de gemeente doet maar wat met gorter zwaaiend aan de zijlijn net als met koops transport mag niet uitbreiden oeps een brandje .. en krijgt nieuwe locatie en gemeente koopt oude terug eigen afrit erbij vriendjes van gorter...

  reageer
 • koost

   

  Als ik een tuinhuis op bestemmingsplan 'tuin' wil laten plaatsen ben ik 2 jaar procederen en 3500,- proceskosten verder. Een azc is zo geregeld. Hulde voor de gemeente Zeewolde. Zelfde geintje met de ligplaatsen aan de Kringloop / Grote Beer die zouden eerst ook voor weinig aan de Zeewoldenaren verkocht worden.. is uiteindelijk naar een bedrijf gegaan die het voor veel geld verhuurd. Geld is de grootste kracht zo blijkt maar weer.

  reageer
 • de weg kwijt

   

  Dat mag, verbouw je schuur of zet een tent in je achtertuin of neem ze in huis.

  reageer
 • joost

   

  Ik ben tegen de manier waarop het azc gepresenteerd werd.Het word doorgedrukt zonder maatregelen. Zorg eerst als gemeente dat de veiligheid gewaarborgd kan worden. Zeewolde heeft een politie auto rondrijden. Zorg voor wat meer wagens of garandeer iets om de mensen gerust te stellen. Een mega azc geeft nou eenmaal veel overlast. Dan kan jij wel die mensen welkom heten maar jij heb geen flauw benul wat de concequenties zijn mbt openbare orde. Denk eerst even na voordat u de warmhartige samaritaan wilt uithangen.

  reageer
 • klaas

   

  Schaam je maar lekker ...straks is er geen zeewolde meer in de vorm zoals wij die nu kennen

  reageer
 • Ron

   

  Overal welkom dus maar niet ver in de achtertuin van Zeewoldenaren. Waar dan wel mensen uit Zeewolde? In Dronten zit ook een AZC. Gaat prima.

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  Willem ik ben het met je eens. Wat kunnen wij als Zeewoldenaren doen om een positieve bijdrage te leveren aan de komst van het AZC?

  reageer
 • visser

   

  Ik weet in ieder geval wel wat ik nooit meer stem vanaf nu stem ik rechts

  reageer
 • Kees

   

  Waar is ooit een azc een serieuze bedreiging geweest voor de openbare orde? Inderdaad nergens.... Angstzaaierij.

  reageer
 • Ik ben het hier roerend mee eens!!

  reageer
 • Willem

   

  Ik schaam me voor de reacties van de meeste Zeewoldenaren Vluchteling wat mij betreft ben je welkom

  reageer
 • Wim2

   

  Zoals het er nu uitziet komt er een azc. Merendeel is voor, maar hebben geen idee wat er gaat gebeuren gaat in Zeewolde.Enige goede is een lokatie ver weg van het dorp. Dus bij de A27 is een prima lokatie voor niet meer als 200 gelukszoekers. Er zijn nu ook raadsleden die in de gaten hebben dat het een geldkwestie is waar de Peter Epe-groep beter van wordt over de rug van Zeewolde en hun inwoners. Inwoners blijf je verzetten!!

  reageer
 • janh

   

  Hoe word je unitmanager bij COA? 10 x uhh zeggen in één minuut, geen antwoord geven op vragen, maar je eigen verhaal doen, geen inzicht hebben in hoe de organisatie wordt op het park, niet luisteren, maar vooral een college inpakken! Voor dat college acht een beter inkomen. Dat is het criterium? Een gemmente laten groeien, van 22000 naar 24000 inoners, een beter salaris voor bewindvoerders! De burgemeesters had het donderdag over regeltjes. Tja, dat zijn de regeltjes, in een democratie.

  reageer
 • klaas

   

  Ze hebben toch maling aan de burger we zijn al verkwanseld ....

  reageer
 • so niet dan

   

  t is belachelijk dat je je inwoners niet eens in een fatsoenlijke ruimte de gelegenheid geeft zich te uitten. Echt heel naar bezig deze gemeenteraad.

  reageer
 • JC

   

  Afgelopen donderdag zijn we op de informatieavond geweest en kregen duidelijk het gevoel dat er al lang een beslissing is genomen dat er een AZC zal gaan komen. Zeewoldenaren hadden totaal geen inspraak? Referendum? 100% NEE, aldus de burgemeester. Vanavond weer een bijeenkomst, maar dan 'bewust'(?) in een zeer kleine ruimte, waardoor er weinig tegenstand geboden kan worden? Dus wederom een beslissing van de gemeente dat er toch echt wel een AZC zal gaan komen. Hoeveel? Nu 900; straks dus meer?????? Te belachelijk voor woorden!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert