Nog geen oplossing wachtlijsten Max Ernst

ALMERE
Er is nog geen oplossing gevonden voor de wachtlijsten waarmee Jeugd-GGZ instelling Max Ernst in Almere kampt. Een overleg tussen de gemeente Almere en Max Ernst dinsdag heeft niks opgeleverd. Dat laat de directeur van Max Ernst weten.

Tijdens het overleg kreeg Max Ernst te horen dat de gemeente eerst een goed overzicht wil krijgen van de situatie bij andere zorgaanbieders. Als blijkt dat daar nog capaciteit is kunnen cliënten doorverwezen worden. Een andere optie is budget van concurrerende GGZ aanbieders overhevelen naar Max Ernst.

Dat kan alleen als die andere aanbieders minder mensen hebben behandeld dan verwacht. De gemeente zou daar op dit moment echter geen goed overzicht van hebben zegt Max Ernst. De gemeente Almere was dinsdag niet in staat om te reageren. Wethouder René Peeters liet vorige week weten dat een oplossing er binnen een maand zal zijn.

reacties (3)

 • .\/\/.

   

  Nou, ineens is alles de schuld van de gemeente, van D66 en meneer Peeters persoonlijk. Is men nu al vergeten dat het Rijk de uitvoering van de WMO per 1 januari 2015 feestelijk over de schutting van de lokale overheid heeft gekieperd, met daarbij de mededeling dat men er minder geld voor krijgt? Het is ontzettend onheus om de gemeente nu te verwijten dat ze geld uitgeeft aan 'tastbare dingen' in plaats van aan zorg, terwijl het geld voor de WMO en de 'tastbare dingen' los van elkaar staan. Het stomste wat de gemeente nu kan doen is de begroting leeg te laten lopen op een luxe WMO waar allerlei clubs die op gratis geld uit zijn hun vingers bij aflikken.

  reageer
 • Jojanneke

   

  Wethouder René Peeters zegt: 'Bezuinig half miljoen op jeugdzorg'. Nou meneer Peeters van D'66, zijn dit nou al de consequenties? En niet bereikbaar voor commentaar? Beetje zwak. Bestudeer eerst de bezuinigingen eens en breng ze daarna pas in praktijk. En niet eerst bezuinigen en dan pas concluderen dat het (weer) niet goed gaat. En nu moeten er weer ellenlange onderzoeken gedaan worden maar intussen staan onze Almeerse kinderen gewoon in de (D'66) kou!!

  reageer
 • Lady

   

  Kan de gemeente van Almere het schelen dat er kinderen zijn in hun gemeente die direct geestelijk hulp nodig hebben, kan je nagaan hoe labiel en niveau loos de gemeente is, denk dat deze geestelijk ziek zijn en ook hulp nodig hebben, ze geven liever het geld uit aan tastbare dingen waar vele burgers het niet mee eens zijn ik wens de Gemeente Sterkte met het beter worden met het zieken en verzieken van de belangrijke dingen in deze criminele stad, hoop dat ze wel nadenken dat deze zieke kinderen de toekomst zijn van deze stad

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert