Zweefvliegclub Flevo verbaasd over verhuisplannen

BIDDINGHUIZEN
Zweefvliegclub Flevo uit Biddinghuizen is verbaasd over het plan van de provincie Flevoland om ultralight vliegtuigjes uit Lelystad naar de zweefvliegclub te laten verhuizen.

De provincie wil dat de ultralights vertrekken uit Lelystad, omdat de plek die ze nu gebruiken nodig is voor de uitbreiding van het vliegveld.

De zweefvliegclub was nog niet op de hoogte van de plannen van de provincie. Volgens de organisatie is het samengaan van beide clubs onmogelijk. De lange kabels die gebruikt worden om zweefvliegtuigen de lucht in te krijgen, kunnen gevaar opleveren voor opstijgende en dalende ultralight vliegtuigen.

reacties (6)

 • Saint

   

  Even geduld hebben. Als lelystad is aangelegd en daarna failliet is gegaan, heb je de mooiste landingsbaan voor ultra lights die er bestaat. Kan je met 100 ultra lights, gewoon dwars op de landingsbaan opstijgen of landen, plek zat.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Ze kunnen op het middenterrein van Flevonice terecht.

  reageer
 • frits

   

  Waarom mogen de ultralights niet meer nabij Lelystad? Ik dacht dat de vliegers zelf voorgesteld hadden een nieuwe grasbaan ten zuiden van de Eendenweg te realiseren? Of was dat een standpunt van hobbyisten van iets grotere vliegtuigen?

  reageer
 • jongens wat een blunders! Zonder overleg met partijen en informatie inwinnen. ... nieuws naar buiten brengen! ! Wanneer je binnen een normale gezonde organisatie dit soort creaties begaat wordt je (na misschien een berisping) de laan uit gestuurd! Dit soort taferelen zijn erg voor de mensen die met deze activiteiten hun gezin moeten onderhouden! ! Die hebben wel meer aan hun hoofd dan dit soort berichten! ! mensen binnen de microlicht wereld. ...Succes!

  reageer
 • Henk

   

  Goh, dus een raamambtenaar heeft bedacht dat ze beide vliegen dus ook maar bij elkaar moeten komen, zolang ze maar weg zijn uit Lelystad want dat is een prestige project... En dan over een paar jaar komt er een geen vergunning meer voor beide want te dicht op vliegveld Lelystad en dus een gevaar etc. etc. Er worden nu al smerige spelletjes gespeeld en niemand lijkt het nog door te hebben... Het vliegveld gaat het kasteel van Lelystad worden!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke

   

  Mooi dat de Provincie hierin 'de regie pakt' #ironie knop uit#

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert