Moskee nodigt omstreden prediker Tarik Ibn Ali uit

ALMERE
De omstreden Belgische prediker Tarik Ibn Ali is door moskee Ibn Al Khattab in Almere Buiten uitgenodigd voor een benefietconferentie dit weekend. Dat is te lezen op de Facebookpagina van Moslimjongeren Almere.

Tarik Ibn Ali is in verschillende media afgeschilderd als omstreden, omdat hij betrokken zou zijn bij de inmiddels verboden organisaties Sharia4Belgium en Sharia4Holland. Ook zou hij banden hebben met jihadi's in Syrië.

De driedaagse benefietconferentie wordt gehouden om geld in te zamelen voor het verbouwen van de binnenkant van de moskee. Vorig jaar werd bij zo'n zelfde bijeenkomst 60.000 euro ingezameld.

De financiering van de moskee is voor de PVV al meerdere keren aanleiding geweest voor vragen aan het college van b en w. De moskee ontkende toen dat Tarik Ibn Ali betrokken is bij de inzameling van geld voor de bouw van de moskee in Almere Buiten.

reacties (13)

 • jordy

   

  Lang leve de multiculturele samenleving :(

  reageer
 • Omar

   

  We leven niet in een jungel!!! De Autoriteiten en Burgermeesters beschikken over meer informatie om iemand te wijgeren dan ieder denkt. Moskeeen kunnen en hoeven niet alles weten. De man is vaak in verschillende steden in NL geweest geen probleem. voor inzamelingen en is al eerder bevestigd door autoritieten dat het geen haatprediker is. is deels ook zijn werk en verdient hij daarmee zijn brood. Een soort VERKOPER met praatjes en humeur wat mensen kennelijk leuk vinden om tot donatie te gaan, geen geleerde. Mocht hij naar Almere komen dan is dat zeker met toestemming geweest zoals bij ander steden het geval was, omdat altijd ophef in de media over hem ontstaat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het antwoord op die vraag is redelijk eenvoudig: omdat we hier in Nederland niet in een dictatuur leven.

  reageer
 • Kees

   

  Vrijheid van meningsuiting. Wie ben jij om te vinden wat een ander moet vinden. Punt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat je nu uitslaat is niet meer dan het doorsnee xenofobe discours waar advocaten van de tegenpartij koeltjes de kachel mee aanmaken. Willen we religieus extremisme bestrijden - en dat moeten we zonder twijfel - dan zullen we keer op keer hard moeten maken wat er mis aan is, wat er precies niet door de beugel kan. Vage kreten als 'omstreden', 'anti-westers' worden door geen enkele rechter als geldige reden toegelaten. Laat het maar concreet en in de openbaarheid worden uitgeserveerd, dan kan iedereen zien hoe erg het is. En is dat bewijs niet voorhanden...dan geldt de vrijheid van meningsuiting. Aan de bak!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • vraag

   

  waarom kan het zo zijn dat, een omstreden predikant 1 zijn beroep kan uit oefenen en 2 worden er dan geen sancties opgelegd tegen de moskee die die figuren uit nodigt om te spreken.

  reageer
 • As

   

  je kan het wel grappig vinden maar waarom perse iemand uitnodigen die te boek staat als omstreden. Ik weet zeker dat er binnen de moslim gemeenschap, genoeg andere sprekers te vinden zijn die een stuk positiever in het westerse leven staan. Moslims roepen al een aantal jaar dat ze in een bepaalde hoek gedrukt worden maar laten ze dit soort anti westerse figuren dan ook niet uitnodigen. zo moeilijk is het niet hoor, je wilt in het westen wonen, houd je dan ook aan de westerse gebruiken, omgangsnormen en spelregels dat moeten wij ook als we naar het midden-oosten zouden verhuizen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Grappig, al die amateur-theologen die het beter denken te weten. Ik wil er wel een fles jenever en een rondje spare ribs om verwedden dat geen van de mensen die zo stellig reageert enig inhoudelijk idee heeft van wat die haatimam te verwijten valt. Men huilt mee met de wolven in het bos.

  reageer
 • Dick

   

  Niet alleen de komst van deze man verbieden, gewoon de moskee sluiten. Als je tegen alle commotie in dit soort figuren uitnodigt dan heb je daar maar 1 bedoeling mee en dat is onrust, rellen en geweld uitlokken. Dan verdient jouw moskee het niet om nog open te blijven.

  reageer
 • Rvdroest

   

  Helemaal mee eens weg dat soort predikant. Tuurlijk zullen zij geen haat zaaien mevrouw Jorritsma.

  reageer
 • Pzaal

   

  Het kan in Almere. Dit is pure aandachts trekkerij van die moskee bestuur.

  reageer
 • Lely...

   

  Waarom....... ????????

  reageer
 • Daniel

   

  Nou burgemeester Jorritsma, waar wacht je nog op! Gebruik je bevoegdheden uit de Gemeentewet en verbiedt de komst van deze predikant in het kader van de Openbare Orde en Veiligheid!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert