Kamervragen over bezoek omstreden prediker

ALMERE
Tweede Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere heeft kamervragen gesteld over het voorgenomen bezoek van een omstreden Belgische prediker aan de moskee in Almere Buiten.

Namens de fractie Van Klaveren/Bontes vraagt hij de ministers van Veiligheid en Justitie en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om het visum van prediker Tarik Ibn Ali in te trekken. Ook vraagt hij hen stappen te nemen om te voorkomen dat predikers als Ibn Ali hun boodschap in Nederland kunnen blijven verkondigen.

De prediker is uitgenodigd voor een conferentie in de Almeerse moskee, komend weekeinde. Hij is in verschillende media afgeschilderd als omstreden, omdat hij betrokken zou zijn bij de inmiddels verboden organisaties Sharia4Belgium en Sharia4Holland. Ook zou hij banden hebben met jihadi's in Syrië.

reacties (13)

 • .\/\/.

   

  "Iedereen snapt dat het ook om een principe kwestie gaat" - voor jou is dat misschien duidelijk, maar als je als rechter iets wil verbieden heb je concrete zaken nodig. De advocaten van de tegenpartij maken vrolijk de kachel aan met 'principekwesties'.

  reageer
 • adri

   

  Snap niet dat de regering deze mensen niet verband uit nederland. ZULKE MENSEN HEBBEN WIJ HIER NIET NODIG!!

  reageer
 • FdH

   

  Laat de overheid beginnen bij degene en instanties die ondanks alle commotie etc in het verleden toch dit soort personen uitnodigen om hun boodschap uit te dragen en hen een platform geven. Als men weet dat deze personen haat prediken waarom worden ze dan toch steeds uitgenodigd? Schijnbaar is er behoefte aan en wordt hun denkwijze gedeeld.

  reageer
 • Open mind

   

  Met een klein beetje meer verstand was dit niet nodig geweest om dit allemaal te vragen!! Iedereen snapt dat het ook om een principe kwestie gaat, het draait altijd uit op hetzelfde... Je probeert een beetje intelligent te doen maar wij prikken er zo doorheen!! Shame on you!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik daag alle mensen die hieronder zo stellig menen te weten wat er mis is aan deze man een paar relevante citaten te produceren. Een beetje meehuilen met de wolven in het bos is voor mij niet voldoende. Het kan best wezen dat wat deze 'haatimam' zegt niet door de beugel kan, maar "Hij is in verschillende media afgeschilderd als omstreden" is wat mij betreft te vaag. Als we hier een goede discussie over willen voeren - en dat lijkt me heel erg nuttig - moeten we wel weten waar het concreet over gaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  laat maar weg blyven zaait alleen maar onrust

  reageer
 • Wim2

   

  Ja maar dit is Nederland...hier kan en mag alles toch!? Annemarie ligt hier geen seconde wakker van hoor,er moet eerst weer een gast in Den Haag kamervragen stellen..... Alweerrrr een Flevolandse burgemeester die doof en blind is voor wat er buiten hun huis gebeurd. Zeewolde heeft er ook zo één. Ik hoop dat de oogjes alsnog open gaan en de grens dicht blijft voor die haatimam

  reageer
 • Dollemina

   

  pure provocatie en het wordt alleen maar erger. lees maar eens op facebook mee.

  reageer
 • Dick

   

  Niet alleen de komst van deze man verbieden, gewoon de moskee sluiten. Als je tegen alle commotie in dit soort figuren uitnodigt dan heb je daar maar 1 bedoeling mee en dat is onrust, rellen en geweld uitlokken. Dan verdient jouw moskee het niet om nog open te blijven. En de Landeijke overheid moet deze meneer en zijn vriendjes gewoon Persona non Grata verklaren

  reageer
 • adv

   

  Ongelooflijk dat deze haatzaaier wordt toegelaten in Almere, dit heeft niets te maken met geloofsovertuiging of vrijheid van meningsuiting. Een en al haat zaaien onder moslimjongeren. ALMERE HOUD DIT TEGEN Nederland wordt wakker

  reageer
 • Niels

   

  Wat ik nou niet snap is het feit hoe deze beste man wederom een visum heeft kunnen krijgen nadat het vorige keer ook al was ingetrokken....Amateurs...

  reageer
 • tja

   

  Zijn er ook onomstreden imams uit het buitenland?

  reageer
 • Frits

   

  Nou, ben benieuwd op de reactie van Jorritsma. " het kan in ALMERE " Maar dit zeker niet...............

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert