Vier studenten huren met korting

ALMERE
Vier studenten van Windesheim Flevoland en CAH Vilentum in Almere ondertekenen woensdagmiddag een bijzonder huurcontract. Zij krijgen korting van de verhuurder. In ruil daarvoor moeten de studenten maatschappelijk nuttig werk doen in de wijk. Dat werk hangt inhoudelijk samen met hun studie. De koppeling wordt gelegd door de Academie van de Stad.

De vier studenten wonen anderhalf jaar in De Wierden in Almere Haven. Daarna wordt hun contract verlengd of krijgen andere studenten een kans.

Het maatschappelijk werk van de vier bestaat uit het netjes houden van de buurt en buurtbewoners kennis met elkaar laten maken.

reacties (12)

 • Femke

   

  Noem je dat uitbuiten? Het is een samenloop van omstandigheden die van deze nood een deugd kunnen maken. Het zijn toch geen watjes de studenten van tegenwoordig. Bovendien denk ik dat het ze op allerlei vlakken bij de les kan houden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat klinkt heel positief, Femke. Maar de werkelijkheid is dat de schrijnende woningnood onder studenten deze mensen afhankelijk maakt van allerlei constructies waarin ze nauwelijks een andere keus hebben dan zich uit te laten buiten.

  reageer
 • Femke

   

  Laten we een nieuwe generatie met open armen ontvangen als ze hun nieuwe ideeen kunnen koppelen aan studie en verblijfplaats. Laten we hen een stimuleren zodat ze van de nood een deugd kunnen maken. Bovendien kan je hier uit op maken dat veel jongeren de non-communicatie via social media begint te vervelen. Ze zoeken iets anders, iets wat meer overeenkomt met de dagelijkse werkelijkheid. Er is behoefte aan communicatie die hout snijdt in de tastbare praktijk van alledag en die op deze wijze iets oplevert waarmee men verder kan..

  reageer
 • ron

   

  voor zover ik weet helpen ze met name de mensen die er zelf niet toe in staat zijn. het feit dat sommige tuinen er niet uitzien is een bewijs dat de huidige buren en kennissen het niet doen. De vraag is of ze het zouden doen als ze huurkorting kregen. maar misschien leidt het wel tot een situatie waar 'buren het voortaan ook spontaan gaan doen. en kunnen nieuwe studenten e.e.a. in een andere wijk ook oppakken en dan komen de woningen weer voor anderen beschikbaar.

  reageer
 • Jo

   

  Of de ouderen doen al andere zaken. Denk aan mantelzorg, vrijwilliger in verpleeghuis, ziekenhuis noem maar op!,

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ik

   

  Dat is inderdaad de tekst. .W. Ik misgun niemand een huis maar op deze manier zijn er ook andere mensen dan studenten te helpen.

  reageer
 • Carry

   

  nee dit is geen afgunst dit is opmerken dat er met twee maten wordt gemeten. Beter lezen aub

  reageer
 • R.

   

  Mooi initiatief. Leerzaam voor de wijk, en studenten. @ kees en ron, als de ouderen het zelfde zouden doen, dan hadden deze studenten het niet hoeven doen....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Afgunst is weer troef, lees ik hieronder.

  reageer
 • Ik

   

  Inderdaad rare bedoening. Studenten krijgen korting omdat ze buurtwerk moeten verrichten. Na anderhalf jaar andere de kans geven. Maar wie doet de toetsing. En als ze het niet doen dan toch nog huurachterstand van te weinig betaalde huur terugbetalen. Ik denk dat er meer mensen zijn die dit willen en ook al doen maar geen huurkorting krijgen..

  reageer
 • ron

   

  goede zaak maar ben wel eens met Kees (is zelfde comment die ik half jaar geleden heb geuit)

  reageer
 • kees

   

  nou, een gouden idee. MAAR. Ik denk dat veel OUDEREN dan ook recht op huurkorting moeten verdienen als ze hetzelfde doen. Zoniet: DISCRIMINATIE

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert