Gemeente inventariseert dierenwelzijn

LELYSTAD
De gemeente Lelystad gaat de komende maanden in kaart brengen of en hoe het beleid voor dierenwelzijn moet worden aangepast.

De wet schrijft voor dat de gemeente opvang regelt voor zwerfdieren en het opruimen van dode dieren. Tegelijk zijn diverse particuliere organisaties actief met de opvang van dieren. De gemeente wil horen hoe het beleid kan worden verbeterd, onder meer door meer samenwerking tussen organisaties. Ook moet duidelijk worden of er extra geld voor dierenwelzijn nodig is.

Na de zomervakantie houdt de gemeente Lelystad één of meer bijeenkomsten voor belanghebbenden.

reacties (7)

 • jordy

   

  Liggen de oostvaardersplassen niet ook in Lelystad .....dan valt er genoeg te inventariseren !

  reageer
 • Joke

   

  Een spuitje in een overleden hondeneigenaar?

  reageer
 • KC

   

  foutje: hondenbelasting NIET in de algemene middelen.

  reageer
 • Louise

   

  Dieren in nood. Een verschijnsel dat meestal opgewekt door De Mens, de eigenaar, de bosbeheerder, etc. Waarom moet daar wat voor geregeld worden. Laat de veroorzaker betalen. Neem je een konijn, prima dan zorg je er ook voor. Het bestaan van een konijnenopvang speelt het probleem juist in de kaart. Makkelijk konijntje aanschaffen, is het niet meer leuk of teveel werk, hup naar de opvang. Afschaffen de opvang en lekker zelf laten regelen. Eigenaar van een hond overleden? Hup, spuitje erin. Stuk goedkoper ook. Het is pas triest dat de overheid zaken moet gaan regelen voor de eigenaren die hun zaakje niet op orde hebben.

  reageer
 • Barbara

   

  Tis triest dat het nalaten van zorg voor dieren in nood al zo lang onder de bureaucratie moet lijden. Een verschijnsel waarbij een groot, log, apparaat van ambtenaren mensen verstrikt in regeltjes en voorschriften en daardoor problemen geeft op het gebied van handel,wandel en contacten..Hierdoor verloopt alles traag en is het moeizaam om iets te regelen. Straks krijgen de paar particulieren die zich over deze dieren ontfermen ook weer een verbod opgespeld. Plots kan dan de gemeente wel overeind komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  einelijk doet de gemeente wat. Gebruik de hondenbelasting daarvoor en deze gelden in algemene middelen.

  reageer
 • Saskia

   

  goede zaak

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert