Almere net iets aantrekkelijker dan Lelystad

FLEVOLAND • Wo 27 mei 2015 | 13:29 • Woensdag 27 mei 2015 | 13:29
De gemeente Almere is net iets aantrekkelijker om in te wonen dan de gemeente Lelystad. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van de Atlas voor gemeenten. Daarin worden de vijftig grootste gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken.

Almere staat op plek 39, direct gevolgd door Lelystad op de 40ste plaats. De onderzoekers kijken onder meer naar het culturele en culinaire aanbod in de stad, maar ook naar de bereikbaarheid van werk. Vooral op dat laatste punt scoort Almere beter. Doordat Amsterdam dichtbij is zijn er meer banen in de buurt voor Almeerders. Lelystad wint het wel op veel andere punten van Almere. Volgens het onderzoek is er in de provinciehoofdstad meer te beleven op culinair en cultureel gebied, is er meer groen en is het veiliger.

Amsterdam wordt door de onderzoekers gezien als aantrekkelijkste gemeente van Nederland om te wonen. De gemeente Emmen in Drenthe zou het minst aantrekkelijk zijn.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel