Almere net iets aantrekkelijker dan Lelystad

FLEVOLAND
De gemeente Almere is net iets aantrekkelijker om in te wonen dan de gemeente Lelystad. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van de Atlas voor gemeenten. Daarin worden de vijftig grootste gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken.

Almere staat op plek 39, direct gevolgd door Lelystad op de 40ste plaats. De onderzoekers kijken onder meer naar het culturele en culinaire aanbod in de stad, maar ook naar de bereikbaarheid van werk. Vooral op dat laatste punt scoort Almere beter. Doordat Amsterdam dichtbij is zijn er meer banen in de buurt voor Almeerders. Lelystad wint het wel op veel andere punten van Almere. Volgens het onderzoek is er in de provinciehoofdstad meer te beleven op culinair en cultureel gebied, is er meer groen en is het veiliger.

Amsterdam wordt door de onderzoekers gezien als aantrekkelijkste gemeente van Nederland om te wonen. De gemeente Emmen in Drenthe zou het minst aantrekkelijk zijn.


reacties (11)

 • Sonja

   

  Ssssst laat Lelystad maar minder aantrekkelijk zijn!! Ik vind het hier heerlijk.. Veel natuur heerlijk rustig.. Laat de rest lekker zaniken over Lelystad, dan komen ze hier tenminste niet :p

  reageer
 • San

   

  Iets met appels en peren? Almere is een voorstad van Amsterdam. Lelystad is dat niet. Het is maar waar je voorkeuren liggen. Die van mij liggen niet bij Almere/Amsterdam in ieder geval.

  reageer
 • Piet

   

  Dus Lelystad is net iets minder aantrekkelijk als Almere .

  reageer
 • Heg

   

  Emh... cultureel meer in Lelystad te beleven? Ik ben jaren bijna elk weekend in Lelystad geweest en er was echt bijna nooit iets te doen. Hier in Almere verveel ik me niet zo snel. Ga ook maar eens winkelen in Lelystad en daarna in Almere. Ik kan me best voorstellen dat mensen daar al jaren prettig wonen, maar persoonlijk vind ik Lelystad echt heel saai. Al is de hoeveelheid groen wel een pluspunt.

  reageer
 • Anonimuskiet

   

  Wat denk je van Appie Happie??? Nooit van gehoord??? Schande!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  het gaat om een "cultuurkaart" Dat staat niet in het artikel

  reageer
 • ron

   

  ik ook ; ik heb nog nooit wat gelezen over goede horeca in lelystad. (wel een keer iets over een H-ondernemer die niet geheel deugt)

  reageer
 • RM

   

  Ik heb wel vraagtekens bij deze ranglijst en hoe zwaar bepaalde dingen worden gewogen. Zoals ik het artikel lees scoort Lelystad op heel veel dingen beter dan Almere, maar met name op afstand tot Amsterdam wordt er door Almere goed gescoord. De afstand tot Amsterdam lijkt daardoor zwaarder te wegen dan onder andere veiligheid. Het is net waar je voorkeur ligt. Bij mij zou dat eerder veiligheid zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  Misschien om te beginnen in je eigen keuken?

  reageer
 • Rutger

   

  Ik zou wel willen weten waar op culinair gebied in Lelystad iets te beleven valt.

  reageer
 • Barbara

   

  Amsterdam is ook het meest aantrekkelijk als je van fijnstof houdt. Zo zie je maar dat je met vergelijken niet veel opschiet opschiet. Maar wacht nog even, de groei van Lelystad komt er voor kieskeurig publiek aan! Niet nu, en niet volgende maand, of jaar maar als de randstad doodziek en de mensen zich vol hebben gezogen met allerlei aanbod aan cultuur en waar anderen door vervuiling al op apegapen liggen, dan zullen veel randstedelingen gaan vechten om wat ruimte in deze polder en wordt Lelystad en omliggende dorpen bij uitstek the place to be. De Luchthaven laten we voorlopig buiten beschouwing. Het werkelijke startsein voor luchtvervuiling is nog niet gegeven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert