Gemeente in de fout met PGB beoordeling

ALMERE
Janine Scherpenberg uit Almere kreeg dinsdag de schrik van haar leven. In een brief van de gemeente Almere kreeg ze het advies om haar dochter weer naar school te sturen. Dat zou goed zijn voor haar sociale vaardigheden.

Haar dochter Daphne zit juist thuis omdat zij op school niet goed kan functioneren. Zij heeft een sociale angststoornis waardoor zij alleen met anderen praat in vertrouwde situaties. Daphne is 1 van de 2 leerlingen die momenteel in Almere afstandsonderwijs mogen volgen.

De gemeente Almere spreekt van 'een menselijke fout', die zo snel mogelijk hersteld zal worden. De gemeente heeft inmiddels excuus aangeboden.

reacties (7)

 • Son

   

  Hoi Janine, Wat fijn dat het is opgelost voor je dochter! We zitten voor mijn nichtje op dit moment net zo te tobben. Heb jij misschien tips hoe we dit moeten gaan aanpakken? We kunnen wel wat hulp gebruiken in deze bureaucratie. Alvast dank Son

  reageer
 • Frenky

   

  Echt belachelijk dat er in de media zo veel aandacht aan wordt besteed. Dit soort figuren krijgen al genoeg uit alle hoeken waar wij met z'n allen aan meebetalen. Echt belachelijk. Maar goed dat de gemeente het zo snel op lost! En als jullie dat niet willen zien... stop dan ook met het handje ophouden. Want dan is de gemeente wel ineens goed genoeg!

  reageer
 • ik

   

  Ik vind ook dat je veel te snel de media erbij gehaald hebt

  reageer
 • Janine Scherpenberg

   

  Tja Jaap. Eerst even weten hoe het echt zit voor zo'n reactie! weekje wakker liggen, leuke bericht, in ambtelijke taal wat moeilijk te begrijpen is, net voor Pinksteren. Tweetje vandaag pas geplaatst waarop media reageren en de gemeente reageert daarna dan ook (dat is netjes en voor de gemeente veilig) Dat even ter info. Ondertussen nog steeds de vraag om zorg. Aan vooroordelen of te snel oordelen' zal ik denk ik nooit wennen. Dank je.

  reageer
 • KC

   

  Het kan allemaal in Almere excuses maken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaap

   

  Op dinsdag een brief, op woensdag rechtgezet en excuses en dan toch maar even de media opzoeken?

  reageer
 • Joop

   

  goed dat de gemeente excuses aan heeft geboden! Wel vervelend voor dit meisje en haar ouders!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert