Windvereniging Zeewolde wil 100 windmolens bouwen

ZEEWOLDE
De windvereniging Zeewolde wil een windpark bouwen met 100 nieuwe windmolens. Samen met de gemeente Zeewolde, de provincie Flevoland en het Rijk tekent de vereniging vrijdag een overeenkomst.

De vereniging gaat 100 windmolens bouwen en 200 bestaande windmolens afbreken. Doel is om met minder windmolens meer windenergie te produceren. Zo levert het park een bijdrage aan de nationale en provinciale doelstellingen voor het opwekken van duurzame energie.

Inwoners van Zeewolde kunnen ook deelnemen. Eind juni is er een eerste informatiebijeenkomst voor de inwoners.reacties (17)

 • visser

   

  Geld uitgeven wat niet terrugbetaald molens kosten meer dan ze opleveren

  reageer
 • Toon

   

  @Triest nieuwe molens die wel een grotere productie hebben! Dus meer groene stroom. En die huidige molens krijgen heus wel ergens een 2e leven. Trouwens: meeste mensen thuis gooien met gemak bankstellen en kleding jaren eerder weg dan ze meekunnen. Hier is het tenminste bewust om meer groene stroom te krijgen.

  reageer
 • Triest

   

  Met name GL heeft mbv belastinggeld deze molens onder het mom van duurzaamheid en milieu doorgedrukt. Ik hoor nog het reclame blaten van woordvoerders van de gemeente Zeewolde van: belangrijk, groene stroom en ze gaan min 20 jaar mee bla bla bla. En nu ineens worden min 100 molens die nog lang niet einde levensduur zijn verschrot! Hoezo milieu vervuiling en kapitaalvernietiging! Wat worden wij toch ongelofelijk in de maling genomen door GL en zijn/haar companen. Maaaaar de Zeewoldense boeren boeren hier goed bij. En dan geldt: geld maakt recht wat krom is....

  reageer
 • Frank

   

  Precies Bas jij snapt het

  reageer
 • Bas

   

  Wil iedereen die hier aan het miepen is even naar zijn meterkast lopen en de hoofdschakelaar omzetten? Vanaf dat moment mag je klagen...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank

   

  Hoezo Almere hout ..kerel gebruiken ze bij jullie geen stroom

  reageer
 • Windmolenparken van deze omvang horen sowieso niet in de bewoonde wereld. Niet in Flevoland en niet in andere provincies. Beter is bijv. de Noordzee of de Maasvlakte.

  reageer
 • Lezer

   

  Tip: laat je niet misleiden door de kop boven dit artikel.. lees ook even de tweede alinea en zie... er gaan er dus 100 minder komen! Beetje rare reactie dus...als je minder windmolens wilt, dan zou ik zachtjes beginnen te juichen op dit moment....

  reageer
 • Johan

   

  Sommige molens staan net een paar jaar? Hoe gaat dat in de toekomst dan? Meteen nu alweer afbreken en nieuwe neer zetten? Die dingen stikken van subsidie, mag hopen dat die tijd sowieso vol wordt gemaakt, met een beetje erbij?

  reageer
 • Belasting betaler

   

  Goed plan die nieuwe windmolens van 200m hoog vlakbij Almere-Hout kunnen we hier ook genieten van de slagschaduw. En de belasting betaler helpt lekker mee door 6,5 cent per kilowatt SDE beschikking (subsidie) Zijn die bestaande molens versleten? Ik hoorde van m'n boekhouder dat die voor 3cent per Kwh zonder subsidie stroom kunnen produceren.

  reageer
 • klaas

   

  Ik vind ze ook niet mooi maar ze leveren wel groene stroom en ja ik weet dat er heel veel argumenten zijn om ze niet groen te noemen maar wat is een goed alternatief ? ... we willen steeds meer en de stroom moet ergens vandaan komen .

  reageer
 • Bewoner

   

  De milieumaffia is weer bezig. We hebben al veel te veel van die horizonvervuilers in de polder. Waarom altijd Flevoland? Laat andere provincies ze maar nemen, die krengen.

  reageer
 • Bewoner

   

  verschrikkelijk dat een projectontwikkelaar de Windunie alles heeft af gepakt van de initiatieven van de agrariërs Mafia is het

  reageer
 • jan willem

   

  Het blijven vreselijk lelijke dingen om te zien! Zeker in zo een mooi natuurgebied als de polder.

  reageer
 • keeze

   

  Zou het niet doen.Als ik uit emmeloord naar urk rijd zie ik ze uit emmeloord al staan in urk..lelijk dus,en dan moeten de wieken er nog op. Nou woon ik aan een natuurgebied en kijk zo over de vlakte,en kijk nu recht tegen een verschrikkelijk lelijke giga windmolen,waar nog niet eens de wieken op zitten. Urk briest had gelijk,en hoop dat ze met een plan komen om die rotdingen met zn allen om te trekken.

  reageer
 • klaas

   

  Haha nee sorry deze keer hebben we inspraak

  reageer
 • Nog meer

   

  Komen deze dan ook aan de Bosruiterweg ;-)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert