50Plus in Staten verwijt SP pluchegedrag

FLEVOLAND
De Partij 50Plus in Provinciale Staten verwijt de nieuwe collegepartij SP pluchegedrag. 50Plus diende een motie in om mensen in de zorg, die hun baan dreigen te verliezen, te ondersteunen met bijvoorbeeld een opleiding.

De motie van 50Plus werd met 21 tegen 20 verworpen. 50Plus-fractievoorzitter Wout Jansen verweet de SP daarna kiezersbedrog. Volgens Jansen zou de SP wel hebben ingestemd met de motie, als ze nog in de oppositie zou zitten.

De SP ontkende dit. De partij vindt het niet de taak van de provincie om zorgmedewerkers op deze manier te ondersteunen.

reacties (7)

 • Zoë

   

  Lijkt me ook geen taak voor de provincie, zoiets is aan het rijk of gemeenten. Was dit een manier om de SP zwart te maken? Beetje last van jaloezie?

  reageer
 • kiezer

   

  Jansen verwijt SP kiezersbedrog. Hij moet zijn hand in eigen boezem steken en eens voor de spiegel gaan staan. Conclusie zal zijn: Verrek ik doe hetzelfde als toen in ik Zeewolde (D'66) en in Lelystad (IPL) deed. Hij wil graag zelf op het pluche plaatsnemen, maar heeft de komende jaren geen schijn van kans. Waar Wout is is herrie en oppositie !

  reageer
 • ABS

   

  Hier spreekt de ervaring, dus hij herkende het onmiddellijk.

  reageer
 • Carry

   

  Sinds wanneer is dit aan de provincie. Daarvoor moet je bij het UWV en de gemeente zijn. Is altijd al zo geweest.

  reageer
 • De heer Jansen denkt blijkbaar dat hij nog in de gemeenteraad van Lelystad zit. Daar had hij scherper kunnen inzetten op de zwakkeren in de samenleving, dat heeft hij toen echter verzaakt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Jaagt Wout Jansen niet al jaren op het pluche? Eerst D66 wethouder in Zeewolde (afgezet), Inwonerspartij wethouder Lelystad en nu 50Plus. Laat hij nu eens een keer een hand in eigen boezem steken.

  reageer
 • Hans

   

  opvallend hoe snel de SP aan het pluche kleeft! net als in de gemeente Lelystad gaat het de SP blijkbaar om het pluche; lees eigen belang dan het partijprogramma. oh ja dit heet politiek. Veel roepen maar weinig actie jammer de SP had hier hun gezicht kunnen tonen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert