CAO-actie FNV doet Lelystad aan

LELYSTAD
De landelijke FNV-actie voor een nieuwe CAO bij de sociale werkvoorziening doet donderdag Lelystad aan. FNV-Overheid overhandigt donderdagmorgen op het Concern voor Werk in Lelystad een oproep daartoe aan wethouder Hennie Bogaards van Noordoostpolder. Bogaards is voorzitter van het bestuur van het Concern voor Werk.

Het steekt de FNV verder dat werknemers van de sociale werkplaats 'deelnemers' worden genoemd. De bond vindt hen gewoon werknemers.

De vakbond moet een nieuwe CAO uiteindelijk afsluiten met de VNG, de Vereniging Nederlandse Gemeenten.
reacties (4)

 • arjan

   

  iedereen heeft recht op een goed en modern cao echter heeft de werkgevers organisatie en het rijk laten weten dat zij daar tegen zijn en zoeken landelijk ruzie zij staan voor afbraak van het landelijk afgesproken sociaal akkoord

  reageer
 • M.H.

   

  Deze meeste mensen kunnen niet goed voor zichzelf opkomen, goed dat de FNV dit doet! Waar moet je tegenwoordig nog koffiegeld betalen via je salaris, ongeacht of je dit wel/niet drinkt? Waar wordt je behandeld als crimineel als je je ziek meldt? Tja, sociale werkplaats heet dat.

  reageer
 • Dirk

   

  In deze tijd past het toch niet meer doelgroepen te benoemen tot deelnemer? Het zijn gewoon medewerkers net als alle anderen. Denk zomaar dat deze medewerkers overigens meer gemotiveerd zijn dan vele anderen! Hierbij opgemerkt dat daarmee hopelijk ook een einde zal komen aan de valse concurrentie vanuit het werkbedrijf. In deze economie past deze vorm van "sociale uitbuiting" echt niet meer.

  reageer
 • KC

   

  Ook zij, net zoals de politie, hebben recht op een goede CAO!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert