Overlast jongeren in Wisentbos wordt aangepakt

DRONTEN
Politie en Staatsbosbeheer gaan vanaf volgende week de overlast door jongeren in het Wisentbos in Dronten streng aanpakken. Wie betrapt wordt op het achterlaten van rommel krijgt een boete die kan oplopen tot 80 euro.

Volgens de wijkagent en de boswachter laten jongeren al langere tijd veel rommel achter in het bos. Het gaat onder meer om lege bierblikjes, kapotte drankflessen en restanten van vuurtjes. Scholen en verenigingen die overdag van het bos en het nabijgelegen water gebruik maken hebben hier veel last van. Ook mensen die hun hond uitlaten klagen geregeld.

De afgelopen tijd zijn jongeren al geregeld gewaarschuwd. Vanaf maandag gaan de politie en de boswachter intensief controleren en ook optreden tegen overlast.

reacties (2)

 • hans49

   

  En de mensen die hun hond uitlaten klagen wel, maar laten zelf de hondendrollen achter... Daar hebben anderen weer last van....

  reageer
 • kees d.

   

  Ik zou met enige regelmaat na zonsondergang controleren. Bij de entree van bospercelen staat een bord aan welke regels je dient te houden. De toegang van zonsopkomst tot zonsondergang en wie zich daarbuiten in het bos bevindt is volgen artikel 461 van het wetboek van strafrecht in overtreding. Daarbij is het storten of het achterlaten van vuil verboden. Daarom kan de bekeuring al hoger zijn dan € 80,00

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert