Ruim half miljoen voor cultuurfonds

ALMERE
Vanaf 1 september beschikt Almere over een cultuurfonds. Dat fonds heeft een budget van 550.000 euro per jaar en is opgericht op verzoek van de gemeente. Het moet de cultuursector in de stad sterker en ondernemender te maken. De bedoeling is dat culturele instellingen door het fonds minder afhankelijk worden van traditionele subsidiestromen.

Het Cultuurfonds Almere opereert onafhankelijk van de gemeente. Een 'cultuurmakelaar' beoordeelt aanvragen van instellingen en hij wordt ondersteund door een bestuur van drie personen. Jan-Melle Liscaljet is benoemd tot de cultuurmakelaar.

De 550.000 euro die het fonds elk jaar mag uitgeven komt uit de aanjaaggelden. Dit is een pot met geld die het college van B&W beschikbaar heeft gesteld voor nieuwe initiatieven.

reacties (5)

 • jordy

   

  Weggegooid geld !

  reageer
 • Frans T.

   

  Klopt, Johan. Het ergste is nog wel dat ze zeggen dat het fonds in sept. ''operationeel'' moet zijn. Landelijke fonds doen daar minsten 2 jaar over. Dit wordt vanzelf weer een ondoorzichtig transparant Tumult 2.0. zooitje..

  reageer
 • Frans T.

   

  Zucht, daar gaan we weer. Tumult 2.0. Wanneer leren mensen nu eens? Heel veel projecten opzetten die na 4 jaar weer verdwenen zijn. Geen Gemeentelijke regie, geen visie, los zand. En schaamteloos veel overhead. Waar was trouwens de open vacature?! Triest...

  reageer
 • johan

   

  lekker, kan het geld weer onder vrienden en bekende worden verdeeld... en waar komt dat bestuur en die makelaar vandaan? achter gesloten deuren natuurlijk!

 • ron

   

  met labelen is niks mis. lijkt me pientere knaap.

  reageer
 • Brenda

   

  Het Rijk trekt aan de noodbel en geeft € 1.000.000 per jaar aan het ontwikkelen van kunst en cultuur in Almere. En wat doet de gemeente? Van die € 1.000.000 gaat uiteindelijk maar € 450.000 naar de projecten. Waar blijft overige € 550.000? Oh ja... aan een kansloos ideetje van wethouder Huis met zijn cultuurfonds. Al die bestuurders en cultuurmakelaar moeten natuurlijk ook betaald worden! Waarom? Omdat de cultuurambtenaren van Huis niet deskundig genoeg zijn. Daar gaan we weer... Kansloos!

  reageer
 • qwerty

   

  Iets met stuurlui en een wal deze reactie...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert