Politie stopt controle, verkeer rijdt weer

FLEVOLAND
Rijkswaterstaat (RWS) heeft de politie donderdagmiddag gevraagd te stoppen met een controle op de A6 van Almere naar Lelystad.

De politie heeft daar gehoor aan gegeven.

Op de snelweg was een file ontstaan omdat verkeer niet doorstroomde. Dat kwam omdat automobilisten dachten dat er geflitst werd, terwijl er in werkelijkheid een apparaat stond om kentekens te scannen.
reacties (36)

 • Steven Stedenwijker

   

  Ze zijn na de spits toch gewoon verder gegaan mogen we hopen. De parkeerplaats bij het Strand was ook later flink druk met in beslag genomen voertuigen. Ze moesten al in het gras parkeren.

  reageer
 • Andreee

   

  Gaat dit ergens over behalve een zelfverzonnen probleem?

  reageer
 • Dick

   

  Het is dus wel duidelijk dat jij NOOIT iets fout doet. Weet je wel wat de meeste ongelukken veroorzaakt? Juist. "Geen voorrang verlenen". En dat is er ook aan de hand als iemand op de rechter rijstrook zijn knippelichtje aanzet en plompverloren naar links knalt. Dan moet iemand remmen, daarachter nog iets harder, daarachter nog iets harder, enzovoort. Net zolang totdat er iemand even afgeleid is en dan is het BOEM! Weet je wel wat "te hard" is? dat is "harder rijden dan op dat moment verantwoord is". Snelheid an sich veroorzaakt geen ongevallen!

  reageer
 • Dick

   

  Ja dat is inderdaad het gevolg van flitsen. En dat van die "op je teller 10km boven de limiet", dat weet jij, dat weet ik, maar 90% van de mensen weten dat niet. En of je nou wel of niet te hard rijdt, in de remmen gaat er altijd wel 1. En het gevolg is dan een harmonicafile.

  reageer
 • Andreee

   

  Het is wel duidelijk dat een snelheidscontrole hier ook nodig is. Klaarblijkelijk rijden velen te hard en gaat men in de blokken vanwege een donkere gewassen glimmende auto in de berm. De meesten weten niet dat de snelheidscontroles nog zelden vanuit een auto worden gedaan?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  Lieve Dick, Je verdraait alles, wil niets aannemen en je geeft je mening alsof het een feit is. Jammer, maar helaas. Misschien een cursus begrijpend lezen volgen? Ik ga hier verder niet meer op in.

  reageer
 • Hendrik...

   

  Wegenbelasting via de brandstof regelen. Wie veel rijdt, betaald meer. En buitenlandse automobilisten betalen dan ook mee. Scheelt ook een hele boel administratie en controle.

  reageer
 • MKM

   

  Dus de camera-auto of flitspaal is de oorzaak van langzamer rijden of remmen? Vreemd. Bij een gemiddelde auto heb je bij 10km boven de snelheid niets te vrezen van een flitspaal, gas los of remmen dus niet nodig. Auto achter vangrail of in berm? Gas los of remmen ook vrijwel nooit nodig...

  reageer
 • Dick

   

  Dus de politie mag willens en wetens gevaar veroorzaken? Ja ze veroorzaken gevaarlijke situaties. En die cijfers? Ik vroeg jou om een bron, niet "ga maar zelf zoeken". Doeltreffend? Laat me niet lachen, ze schieten met een 10 inch kanon op een mug. Kleine crimineeltjes? Hou toch op, als ze weten dat er een crimineel in een auto zit weten ze ook waar die woont. Dan kun je hem daar pakken. Ze weten niet eens dat er criminelen in die auto zitten. Maar de heren politieagenten moeten weer uit die auto, contact maken met de burger. Dan los je criminaliteit op. Niet door een paar lullige boetes te innen. Nee je bent naïef. Jij ziet nog niet in dat we langzamerhand zijn afgegleden naar de Unie van Nederlandse Socialistische Republieken.

  reageer
 • Hans

   

  Dan nogmaals: het gaat niet alleen om belasting en openstaande boetes. En als dat wel het geval was, wat dan nog. Lees, voor wat de cijfers betreft, zelf maar wat de resultaten zijn van deze controles. Kun je gewoon op internet lezen. Met enige regelmaat worden er in voertuigen die langs een anpr camera zijn gereden bijvoorbeeld drugs, wapens en grote contante geldbedragen gevonden. Dan lijkt me zo'n camera toch best een doeltreffend middel. Ik snap ook niet goed wat er nou weer verkeerd aan is om crimineeltjes en belastingontduikers op deze manier van de weg te plukken. Of gaat het nu gewoon om die paar minuten vertraging? Of is het gewoon weer een goede aanleiding om op de politie te gaan zeiken?

  reageer
 • Dick

   

  Hoezo handhaven? het is een ANPR camera, die registreert geen snelheid. Die scant alleen op openstaande boetes en belastingschulden.

  reageer
 • Dick

   

  Geef eens cijfers. Onze (R)overheid is ALLEEN uit op geld, niet meer en niet minder. En werkelijk, dat je zo naïef bent dat je gelooft dat ANPR werkt. D'r zijn andere manieren om openstaande boetes te innen. Ze weten wie en waar. Dus laat ze het zo doen. Ook van de Belastingdienst weten ze wie en waar. Ga daar de kostbare politieactiviteit niet aan opofferen. Vroeger kwam de belasting ook gewoon aan huis. Dus laat me niet lachen zeg.

  reageer
 • Hans

   

  Dat is grote onzin. Er worden juist flink wat crimineeltjes gepakt bij een anpr controle. Het gaat niet alleen om het innen van niet betaald belastinggeld. De anpr camera is gekoppeld aan meerdere systemen. De beroepscriminelen, veelplegers e.d. worden ook uit het verkeer gehaald en gecontroleerd. Lijkt mij dat iedereen daar baat bij heeft, toch? Of laten we liever deze "boefjes" ongecontroleerd hun gang gaan in Flevoland? En ja, de belastingdienst int bij deze controles de nog verschuldigde belastingen. Als ze dat niet doen, dan draait de hard werkende burger hier uiteindelijk voor op. Dus voor de azijnpissers die lopen te janken dat ze beter boeven kunnen gaan vangen? Dat doen ze ook op deze manier!

  reageer
 • Dick

   

  Jammer maar de politie treedt hier alleen op als belasting inner. Er worden kentekens gescand op belastingachterstanden etc. En de eerste crimineel die door een ANPR camera is opgepakt moet nog geboren worden.

  reageer
 • Dick

   

  Dat is dus niet waar wat je hier beweert. Als je, of je nu wel of niet te hard rijdt, een auto achter een vangrail in de berm ziet staan ga je automatisch langzamer rijden c.q. remmen. Dan is de camera auto de oorzaak. Kijk maar eens bij vaste flitspalen, daar rijdt iedereen 10km langzamer dan toegestaan.

  reageer
 • Dick

   

  Laat er geen misverstand over bestaan dat de enige BOA in de scanauto zat. De mannen die op de parkeerplaats geld innen zijn de normale en echte dienders. Want die BOA's mogen namelijk alleen een prent uitschrijven voor de snelheidsovertredingen. Een agent mag wel uitgebreidere opsporingstaken uitvoeren. En nee, ik ben "GEEn" diender of BOA.

  reageer
 • Gaudi1959

   

  @Ron: wat er aan de hand is ? De politie gaat nu eens een keer goed handhaven. Aanpakken die overtreders !

  reageer
 • Carry

   

  Er onstond een file omdat ze dachten dat er geflitst werd. Huh waar slaat dit op als iedereen zich aan de snelheid houdt en gewoon door rijd komt daar geen file van. Vreemde reactie van Rijkswaterstaat

  reageer
 • MKM

   

  Veroorzaken dergelijke acties de files? Of de automobilisten die, wel of niet te hard rijdend, bovenop de rem gaan staan?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er is geen sprake van politieke dictatuur, het betreft hier een volstrekt legitieme verkeerscontrole op verlopen APK, wegenbelasting, gestolen voertuigen, gestolen kentekens, openstaande boetes, openstaande belastingschuld, openstaande gevangenisstraf etc. Zo'n controle is een perfecte manier om de zondaars eruit te vissen en het overige verkeer ongemoeid te laten, als de bestuurders tenminste niet zenuwachtig worden (boter op hun hoofd?)

  reageer
 • Vincent

   

  Ze zijn de staatskas aan het vullen echt belachelijk die acties verkeer heeft hier alleen maar last van de transportsector is hiervan de dupe door de vele files dit dit soort acties veroorzaken. Laat ze lekker langs de deuren gaan bij die mensen die boetes hebben open staan de rest van de mensen proberen alleen maar van en naar hun werk te gaan om een beetje geld te verdienen om rond te komen. De algemene rekenkamer heeft al uitgezocht dat de boetes alleen maar verhoogd zijn om de staatskas te vullen. Goede actie van Rijkswaterstaat.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Men had een gewone scanauto in de berm gezet? Bij dit soort werk zou men beter een mobiel portaal inzetten, wat toch al bestaat, met camera's aan de ligger. Dan kan men meerdere rijstroken tegelijk scannen. De boeterijders zitten vooral in de linkerbaan en die moet je hebben.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Er werd op de parkeerplaats een flink rijtje vast gezet wegens wanbetaling. Goed zo! Een beetje dom om er voortijdig mee te stoppen. De overuren en apparatuur moet wel allemaal betaald worden.

  reageer
 • ron

   

  het valt me de laatste paar weken op dat op vele plekken in de regio veel agenten mensen uit het verkeer halen (A 27stichtse brug waterlandseweg veluwedreef Havendreef) ; wat is er aan de hand ?

  reageer
 • vin

   

  Moeten ze niet gaan staken de stakkers

  reageer
 • FdH

   

  Je doet voorkomen dat je een politie agent bent, maar we hopen dat dit niet zo is. Als je het wel weet dat dit een controle is in samenwerking met belasting en duane, en dat met deze acties juist diegene worden aangepakt die bv hun belasting niet betalen, hun auto niet willen verzekeren en boetes niet betalen. Ik denk dat juist iedereen en zeker een politie agent dit toe juichen. Het punt is de zichtbaarheid van deze controle en het tijdstip. Natuurlijk is dit een perfect moment om veel auto's te controleren en het is woon-werkverkeer van de 'doelgroep'. De camera op een andere manier dan met auto bv vast achter de matrix borden zal al een boel schelen.

  reageer
 • Gert

   

  Wat een onzin verhaal !

  reageer
 • hans49

   

  Prima actie. Als je gewoon een apk gekeurde auto hebt die verzekerd is en waar je motorrijtuigenbelasting voor betaalt, heb je niets te vrezen en waardeer je zelfs dat de klaplopers er tussenuit worden gehaald. Dus hulde politie en team!

  reageer
 • A.

   

  Stelletje zuurpruimen die hier reageren. Ga eerst eens lezen alvorens je mening te geven. Ze zeggen duidelijk dat het niet om een flitser gaat maar om een kenteken scanner! Eerder is al uitgelegt dat de politie bepaalde kentekens zoekt ivm openstaande boetes, gestolen voertuigen, criminelen of mensen die nog een belastingschuld hebben. Mijns insziens effectiever dan elk voertuig aan de kant te zetten met veel meer vertraging tot gevolg.

  reageer
 • Dirk

   

  Jammer dat wij in Nederland steeds verder afzakken naar een politieke dictatuur! Alles draait om het belang van publieke functies en posities. Bah!

  reageer
 • Jay

   

  ze moeten eens gaan kappen met die afperspraktijken

  reageer
 • misverstand

   

  Laat er geen misverstand over bestaan dat dit geen politiecontrole was maar een controle van het verkeershandhavingsteam. Een gedrocht dat ooit bedacht werd door onze nationale flitsmaniac koos spee. Om het een beetje macht te geven heeft hij het onder de politie gehangen maar ghet heeft er niks mee te maken. De handhavingteams zijn de teams die de gehate 3 km te hard boetes uitdelen terwijl politiemensen alleen bekeurkngen schrtjv e n voor echte overtredingen. Politiemensen schamen zich voor dit soorg teams en deze controle laat precies zien waarom, nutteloos en slecht voor imago van de overheid. De politie zou dit nooit doen.

  reageer
 • jordy

   

  Goeie actie bromsnor !

  reageer
 • jessie

   

  Wat een faal, en waarom scannen ze kentekens?

  reageer
 • janh

   

  De politie in Flevoland is bijzonder bezig. Men voert een landelijke actie, hier wordt overal braaf geflitst, en nu dit weer. De algemene opinie over het korps alhier geeft duidelijk aan dat de afdeling Flevoland vervelend bezig is. Laat men meer letten op wietteelt, echte veiligheid en laat hen zorgdragen dat de burger zich veilig voelt.

  reageer
 • Ron

   

  Huh? Stoppen? Niks daarvan!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert