Uitbreiding Airport heeft ook gevolgen voor zweefvliegers NOP

FLEVOLAND • Do 28 mei 2015 | 17:38 • Donderdag 28 mei 2015 | 17:38
De uitbreiding van Lelystad Airport zal ook gevolgen hebben voor zweefvliegclub Noordoostpolder bij Marknesse. Dat verwacht voorzitter Henk Leegwater. Zo krijgt de club vermoedelijk met hoogtebeperkingen te maken. Hierdoor komt de opleiding van nieuwe leden in gevaar. Ook zal het lastiger worden om vanuit Marknesse langere zweefvluchten te maken.

De exacte gevolgen voor de zweefvliegclub zijn nog onduidelijk. Volgens de zweefvliegers komt dat vooral doordat nog volledig onbekend is op welke hoogte lijnvluchten straks over de Noordoostpolder vliegen. De exacte vliegroutes worden pas eind 2017 bekend.

Eerder deze week bleek uit stukken van de provincie dat de Luchtverkeersleiding vanaf 2018 in de directe omgeving van Lelystad Airport geen ander vliegverkeer meer wil toestaan. Voor ultralightvliegers en de zweefvliegclub in Biddinghuizen is al duidelijk dat zij moeten uitwijken naar een locatie buiten Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel