Aanpassingen moeten fietsen veiliger maken

EMMELOORD
Noordoostpolder neemt in Emmeloord een aantal maatregelen om fietsen veiliger te maken. Zo wordt de Europalaan aangepast ter hoogte van de Jumbo. De inrit naar deze supermarkt ligt aan de drukke kruising met de Scandinaviëlaan. Door de nieuwe maatregelen krijgen fietsers daar meer ruimte.

In het centrum van Emmeloord wordt het fietspad op de Kettingstraat duidelijker gemarkeerd. Dit fietspad kruist de winkelpromenade, maar de grens met het wandelgebied is momenteel onduidelijk aangegeven.

Om het gebruik van elektrische fiets stimuleren, komt er in Emmeloord ook een fietsoplaadpunt bij de ingang van het gemeentehuis. De gemeente wil bovendien meebetalen aan oplaadpunten bij bedrijven en op toeristische plekken in de dorpen.

reacties (9)

 • hermanunvananus

   

  fietsers en auto's gescheiden houden a.u.b. zowel op de europalaan als op de espelerlaan. Nu rijden er nota bene bussen op de fietsstrook terwijl er ruimte genoeg is voor een aparte fietsstrook.

  reageer
 • S vreeke

   

  Ja een oplaadpunt bij het gemeentehuis voor wie mensen die naar de winkelstraat . Ik denk eigenbelang want er is niemand die zijn fiets gaat opladen bij het gemeentehuis. Maar de belastingbetaler draait er voor op. Maar dat zijn we in de NOP wel gewend met geld over de balk te gooien

  reageer
 • Kees

   

  Je gaat je fiets toch niet opladen bij het gemeentehuis?? Weggegooid geld.

  reageer
 • Ronald

   

  Je kan je kind ook even brengen. Uitkijken is namelijk een zeldzaamheid.

  reageer
 • Waarom moeten er nog meer sneuvelen ?

   

  Het is ontzettend jammer dat men geen apart fietspad realiseerde . Vanaf het Zwin de Maasstraat ,Europalaan en de Moerasandijviestraat zou men het auto verkeer gescheiden moeten maken. Op zijn minst de snelheid eruit halen ,sommige automobilisten meten zich een hoog eigenrecht toe waardoor zeer gevaarlijke situaties ontstaan.Fietsende Kinderen en Ouderen zijn in de loop der tijd verschillende malen aan gereden met slechte afloop!! Wat moet er nog erger gebeuren om deze situatie te veranderen???? Men kan natuurlijk commentaar geven over de fietsende jeugd een reden te meer om de gehele situatie te verbeteren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Es

   

  @gemeente ook graag aandacht voor oversteek vanuit de Erven naar de voetbalvelden! Veel kinderen op de fiets. Veel auto's die hard rijden.

  reageer
 • Es

   

  @gemeente ook graag aandacht voor oversteek vanuit de Erven naar de voetbalvelden! Veel kinderen op de fiets. Veel auto's die hard rijden.

  reageer
 • Toeristische plekken in de dorpen???

  reageer
 • tijn

   

  geef de fietsen nog meer ruimte... kijken toch nergens naar! net als de uitrit vanaf de jumbo is dit volgens mij een parkeerplaats geworden! lekker duidelijk en zeer veilig... domme gemeente.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert