'Prediker Tarik Ibn Ali niet omstreden'

ALMERE
De voorzitter van de moskee Omar Ibn Al Khattab in Almere vindt de Belgische prediker Tarik Ibn Ali niet omstreden. Dat zegt hij tegen Omroep Flevoland. Volgens voorzitter Jamal Bouzeryouh maken media en politici Ibn Ali ten onrechte tot een omstreden persoon.

De Belgische prediker is door de moskee uitgenodigd, omdat hij bekend staat als iemand die moslims kan aanmoedigen om geld te doneren. De bouw van de moskee heeft volgens de voorzitter bijna twee miljoen euro gekost. Daarvan moet nog 400.000 euro betaald worden, zegt hij. Bovendien is er veel geld nodig voor de inrichting.

Voorzitter Jamal Bouzeryouh zegt dat het overigens nog niet honderd procent zeker is, dat prediker Tarik Ibn Ali dit weekeind naar Almere komt.


reacties (7)

 • jordy

   

  Er is absoluut niks omstreden aan wilders ! Deze man is de enige in de politiek die dit onderwerp in de juiste context ziet !

  reageer
 • Robbie

   

  In christelijke kerken heb je inderdaad ook gastpredikers. Maar het grote verschil is dat die geen haat en geweld prediken.

  reageer
 • Mark

   

  Gastpredikers heb je in christelijke kerken ook wel. De verdeeldheid wordt vooral veroorzaakt door sommige politici.

  reageer
 • Rob

   

  wat hebben de moslims toch met die gastpredikers of ze nou fout of goed zijn, ze zorgen hierdoor alleen maar voor verdeeldheid tussen de bevolkensgroepen en dat kan toch niet de bedoeling zijn of vertrouwen ze soms hun eigen prediker niet. In de kerk hebben wentoch ook niet steeds gastdominees.

  reageer
 • Frans

   

  Wie is hier nu de haatprediker? 'Moskeebestuur lang opsluiten wegens aanzetting tot geweld?' Dus iedereen die een omstreden figuur als Geert Wilders uitnodigt moet opgesloten worden?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joost

   

  Wat ik mij af vraag is wat predikt de beste man waardoor mensen masaal gaan doneren. Beetje rare uitleg.

  reageer
 • Pzaal

   

  Oke sluiten die handel en het moskee bestuur lang opsluiten tot aanzetting tot geweld. Een omstreden persoon juist binnen halen gaat alle regels te boven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert