Oud-gedeputeerde Bouwmeester nieuwe directeur Nieuw Land

LELYSTAD
Laura Bouwmeester, oud-gedeputeerde van Flevoland, wordt interim directeur van Nieuw Land in Lelystad. Ze start op 1 juli en volgt Peter Verdaasdonk op.

Hij werkt inmiddels als adviseur van de gemeente Almere voor de totstandkoming van het businessplan voor de Floriade in 2022. Bouwmeester gaat zich vooral bezighouden met interne zaken en Batavialand, een maritiem erfgoedpark aan de Lelystadse kust, waarin museum Nieuw Land en de Bataviawerf zullen opgaan.

Bouwmeester zal ook in het bestuur van Batavialand komen waar ze Nieuw Land vertegenwoordigt.

reacties (13)

 • joost

   

  Mensen, niet jarloers worden. Het geld heeft haar in haar greep en niet andersom. Ik pak liever 2500,- als het drie dubbele met een hoop kopzorgen. Vrijheid en uitsluitend houden primaire verantwoordelijkheden is veel meer waard. Next.

  reageer
 • Bas

   

  Ah, zie daar: de dame die nu de Schouwburg omver trekt. Dit soort mensen zou nooit meer een bestuurdersfunctie moeten hebben. Triest!

  reageer
 • jordy

   

  De definitie van goed is een zeer rekbaar begrip als jij deze mevr goed vind .....

  reageer
 • kustbewoner

   

  Hans, je hebt helemaal gelijk

  reageer
 • museumbezoeker

   

  o.a. uit haar brein kwamen de plannen voor NLE. Op 26 februari 2004 sloeg zij de eerste paal de grond in, waaruit het huidige NLE ontstond. Dus haar geesteskindje. Ook verantwoordelijk voor het aanstellen van de eerste direkteur van NLE, wat geen succes bleek te zijn. Daarna volgden nog 4 direkteuren . NLE is een duiventil voor "ex"bestuurders. De kust wordt wel een bolwerkje voor ex-PvdA bestuurders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Zij lijkt me wel een no nonsens dame wanneer je haar elders in interviews hoort spreken. Zo'n kwaliteit is overal welkom.

  reageer
 • Hans

   

  Vreemd een lid van het bestuur van Batavialand en directeur van Nieuwland, een organisatie die opgedeeld gaat worden en opgaat in Batavialand. Een duidelijk geval dus van twee petten op hebben! Batavialand is het commerciële speeltje van Lodders en Fackeldey en toevallig kennen die heren en mevr. Bouwmeester elkaar heel goed. Het is dus zeker geen toeval dat mevr. Bouwmeester is aangesteld. Helaas is de financiële wanorde bij Nieuwland ondanks toezeggingen van Verdaasdonk nog steeds niet opgelost. Verdaasdonk kiest eieren voor zijn geld want die heeft met zijn ervaring al gezien dat Batavialand nooit commercieel haalbaar zal worden.

  reageer
 • kustbewoner

   

  Alweer een nieuwe direkteur ! De zoveelste in het 10 jarig bestaan van het Erfgoedcentrum. Verdaasdonk slechts enkele maanden "aanwezig"geweest en zag waarschijnlijk in dat het plan Batavialand een utopie is. Laura Bouwmeester stond als Gedeputeerde begin 2000 aan de wieg van de fusie tussen Poldermuseum en Sociaal Historisch Centrum.

  reageer
 • Peter

   

  Los van capaciteit! Hoeveel (oud) PvdAers hebben dit soort functies... In Lelystad?

  reageer
 • Dirkkie

   

  Dat is dan einde verhaal. In het verleden was bouwmeester eerder actief op dit terrein. Is niks geworden.

  reageer
 • bb

   

  Er moest weer iemand aan een baan geholpen worden vrientje voor vrientje

  reageer
 • Herman

   

  Alleen het feit, dat zij op het "PLUCHE" heeft gezeten, betekent helemaal niet, dat zij voor deze functie capabel is, maar ze zit wel in het wereldje, waar deze baantjes vergeven worden.

  reageer
 • KC

   

  eindelijk een goede directeur met veel ervaring. Succes Laura.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert