Wethouder Mulder opnieuw verhuisd

ALMERE
Wethouder Henk Mulder, die sinds 20 mei in Almere woont, is na één week alweer verhuisd. Die verhuizing vond plaats binnen de stad. Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen gesteld door de PVV. De partij vroeg zich af of Mulder aan alle regels voldoet met betrekking tot zijn woonplaats.

In de gemeentewet staat dat wethouders in hun eigen stad moeten wonen. Mulder woonde tot voor kort in Leeuwarden. De gemeenteraad gaf hem bij zijn aantreden één jaar ontheffing. Op 20 mei betrok de wethouder een woning in de Noorderplassen. Het bestemmingsplan staat permanente bewoning daar echter niet toe. Daar kwam Mulder pas op de dag van zijn verhuizing achter.

Hij werd daarom gedwongen om te verhuizen en woont sinds 27 mei op een ander adres binnen Almere. Mulder zijn familie woont overigens nog wel in Leeuwarden. Dit vanwege "onvoorziene privéomstandigheden binnen het gezin van de wethouder."

Het college van burgmeester en wethouders noemt een aantal vragen van de PVV over die privésituatie "niet gepast." Toch zijn de vragen wel allemaal beantwoord.

reacties (13)

 • joep

   

  Nee natuurlijk niet, sociale huurwoningen zijn alleen bedoeld voor mensen met minder dan € 30.000 bruto gezinsinkomen.

  reageer
 • Albert

   

  Vast geen sociale huurwoning :-/

  reageer
 • Daan

   

  t zijn -links of rechtsom- allemaal laaielichters ! ook in dit geval blijkt hoe onbetrouwbaar het zooitje is...en dan maar roepen Blatter (Fifa)moet weg....ze zijn zelf exact hetzelfde!

  reageer
 • Radius

   

  jammer Mulder, als je een haatprediker was geweest had niemand bezwaren gemaakt !

  reageer
 • Inderdaad

   

  Zeer mee eens.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Ja dat doet meneer Mulder zelf hij maakt zich een politiek onderwerp om met die toezegging te komen. Ik ga binnen een jaar in Almere wonen. Maar nu blijkt niet met zijn gezin. Dat roept toch vragen op? Dan lijkt het meer weg te hebben van een administratieve truc. Kom dan gelijk hier wonen dan ben je geen politiek onderwerp meer. Of accepteer de job niet. Dan blijft het privé ook een stuk rustiger.

  reageer
 • PvdAStemmer

   

  In dit geval heeft PVV groot gelijk.

  reageer
 • Rinus

   

  PvvdA ? En de reiskosten naar Leeuwarden, nu prive toch zeker ?

  reageer
 • kees

   

  Wethouder heeft zich aan zijn woord gehouden. PUNT. De vragen van de PVV waren op onheuse insinuaties gebaseerd. PVV probeert hiermee een karaktermoord te begaan. Bah nare mentaliteit. Mag die man ook een.prive leven hebben.

  reageer
 • johan

   

  Helaas ben ik het met je eens. Ik heb vanaf nu geen vertrouwen meer in deze man. Echt jammer, maar mit dit gedrag verspeel je alle gratis goodwill. Echt jammer...

  reageer
 • Jan

   

  Sorry hoor. Maar meneer Mulder kiest er zelf voor om een politiek onderwerp te worden. Bij zijn aantreden is hij akkoord gegaan om naar Almere te verhuizen. Dan moet je er ook niet raar van opkijken dat er vragen komen. Anders had hij al aan het begin moeten zeggen ik doe het maar niet. Het is heel normaal als je verhuist dan doe je dat met het hele gezin. Of is dit zon vader die elke zondag het vlees komt aansnijden. Privé dit en privé dat. Je hebt een jaar de tijd om dat voor elkaar te maken. Je mag van een wethouder verwachten dat hij binding heeft en krijgt met de mensen die in die stad wonen. Dat betekend dus ook op sociale contacten in gezinsverband. Het lijkt een typisch PvdA probleem Duivesteijn was ook zon figuur die Almere geen stad vond om in te wonen. Maar liever in zijn statige Haagse woning bleef wonen.

  reageer
 • Ger

   

  Een wethouder die bestemmingsplan niet kent. Maar 1 advies .............

  reageer
 • rick

   

  Woonde hij in een caravan dan ofzo. Dat hij dus weer moest verhuisen van noorderplassen naar een andere woning omdat hij daar niet permanent mocht wonen. Of waren het die rare woningen vlakbij de hogering in noorderplassen daarbij het strandje. Die architecte woninkjes.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert