Minder zwartrijders op station door poortjes

ALMERE
Bij een controle-actie bij station Almere Centrum zijn donderdag 93 zwartrijders betrapt. Daarvan wilden er 13 met de trein reizen en 80 met de bus.

In totaal werden in trein en bus zo'n elfduizend passagiers gecontroleerd. Het relatief kleine aantal zwartrijders in de trein, vergeleken met dat in de bus, is volgens de politie te verklaren door de toegangspoortjes op het station.

Voordat die poortjes er waren, waren de aantallen zwartrijders in trein en bus ongeveer gelijk.

reacties (3)

 • johan54

   

  Volgens mij ben je een zwartrijder als je zonder plaatsbewijs IN de bus zit en niet wanneer je van plan bent met de bus te gaan maar nog geen plaatsbewijs hebt.

  reageer
 • blabla

   

  Tegenwoordig ben je al misdadiger als je wat van plan bent helaas maar het klopt inderdaad niet. Als je zonder te betalen het station binnen wilt ben je volgens mij een indringer ofzo.

 • Flevo Flevo

   

  Ik heb ook jaren het overgrote deel van de ritten met de Almeerse stadsbus zwart gereden, nooit één controle gehad op de momenten dat ik niet betaalde. Ik denk dat de vele zwartrijders in de bus ook wel een beetje de schuld van Connexxion en de gemeente Almere zelf is. Het is nou eenmaal goedkoper en lucratiever om niet te betalen en eens in de zoveel een boete te betalen, blijft goedkoper. Ze moeten meer controles houden als ze dat open deuren beleid hebben, of gewoon alleen voorin instappen...

  reageer
 • Griet

   

  Ikzelf ben dan ook een blankrijder. Dan pakken ze je niet zo snel

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert