Controles gasleidingen in volle gang

LELYSTAD
De gemeente Lelystad is druk bezig met het controleren van oude gasleidingen van woonhuizen die voor 1986 zijn gebouwd. Die oude leidingen zijn van ijzer en kunnen door roest aangetast zijn, waardoor een gaslek kan ontstaan.

De gemeente wil in totaal 10% van 13000 woningen nog dit jaar controleren. Volgens de gemeente gaat dit lukken. Wanneer een leiding gebreken vertoont moeten deze worden vernieuwd. Ook als de eigenaar van het huis dit niet wil.

Met het project '13000 gasleidingen' heeft de gemeente het tempo van de controles stevig opgevoerd om te voorkomen dat de controles te laat worden uitgevoerd.

reacties (11)

 • dre

   

  Mooie brief gehad idd maar gaat om kruipluik/beton... Laten de leidingen nou gewoon boven gronds liggen in mijn huis. Gemeente kerel ging mooi op zijn bek :p

  reageer
 • leo

   

  Kijk als het echt slecht is moet het worden vervangen. Maar als er niks aan mankeert vervang ik niks. Ik laat het zelf nakijken door een erkend bedrijf. Men vervangt toch ook geen band van de auto als het niet nodig is?

  reageer
 • Antje Ha

   

  Let maar op. Volgens de huiseigenaren moet de gemeenschap dat maar betalen.

  reageer
 • coda

   

  Idd wij zitten op onze knieën de gemeente hoeft alleen de trekker over te halen aso beleid hier maar zeg eens eerlijk wat gaat er hier wel goed ik laat mijn gasleiding keuren door n etkend bedrijf en sla de gemeente daarmee om de oren,ze kunnen me rug die K grmeente

  reageer
 • lelystedeling

   

  Geld dit voor alle huurhuizen in Lelystad, heb nl. geen bericht gehad. Woning is van voor 1986

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bewoner

   

  Belachelijk. Als bij een woning in de straat de leiding niet goed is moet iedereen ze laten vervangen. Ik laat ze controleren door een ander bedrijf en als ze bij mij goed zijn kan niemand mij verplichten ze te laten vervangen.

  reageer
 • KC

   

  Dit is 10 jaar geleden al begonnen in de grijze Kempenaar, wat aangekaart is door de wijkraad de Bolder. Nu is er nog te weinig woningen bekeken., zoals bij de woningen in de rode Kempenaar die gelijktijdig gebouwd zijn als de in de grijze Kempenaar. In de tussen tijd zijn er wel woningen verkocht terwijl Centrada wist dat het niet goed zat met de gasleidingen. Nu draaien deze kopers op voor de kosten en Centrada niet. Schande!

  reageer
 • jan

   

  De gemeente moet dan een erkende installatie controleur naar de bewoners toe sturen dat is nu niet het geval er komt iemand die bijstand heeft gehad en deze functie heeft gekregen om te gaan controleren deze persoon heeft totaal geen verstand er van is gebleken bij de controle in langezand waar hij de gasleiding niet kon vinden en bewoners zelf aan het slopen gegaan zijn en nog beweren dat het geen gasleiding is.

  reageer
 • Peter van Otichem

   

  Dit geldt alleen vanaf de meter het huis in. Maar tot de meter is voor de leverancier; wordt dit ook bekeken en zo ja, wanneer gaan zij dit vervangen?

  reageer
 • Femke

   

  Gemeente komt niet controleren als je huis niet van een Woningbouw Stichting is. Waarom is dat zo geregeld, weet iemand dat? En wat te doen als verhuurder niet meewerkt?

  reageer
 • buuf21

   

  Ff verbetering..zodra men 10% in de wijk heeft gecontroleerd en bij 1% wordt roestvorming geconstateerd moet de hele wijk vervangen verplicht ...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert